MEŠTANKA SELA TRNAVA SE PRE MESEC DANA POŽALILA PREMIJERKI DA NEMA PUT: Na njeno iznenađenje, put do sela je napravljen, a jutros joj je na vrata zakucala lično Ana Brnabić
Foto: Beta

obećano-ispunjeno

MEŠTANKA SELA TRNAVA SE PRE MESEC DANA POŽALILA PREMIJERKI DA NEMA PUT: Na njeno iznenađenje, put do sela je napravljen, a jutros joj je na vrata zakucala lično Ana Brnabić

Politika -

KURŠUMLIJ - Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas posetila selo Tmava, izmeu Kuršumlije i Blaca, i penzionerku Slobodanku Mihajlović koja joj se pre mesec dana u mejlu požalila da nema puta i do njene kuće u selu ne može da dođe sanitet.

foto: Beta

Slobodanka Mihajlović koja živi sama, danas je kazala agenciji Beta: "Na moje veliko iznenađenje, put je napravljen za samo petnaestak dana. A još veće iznenađenje je poseta premijeke. Došla je da me vidi i da vidi da li je put napravljen, zaista smo svi meštani srećni zbog ovog gesta".

U izjavi za Betu Ana Brnabić je kazala da je važno rešiti svaki problem građana i da je u Tmavu danas došla da bi pokazala koliko je važno svako selo i da su svi gradjani isti.

"Mi moramo da slušamo gradjane, jer smo tu da radimo u njihovom interesu. I zahvalna sam meštanima Tmave jer veruju u svoju Vladu", kazala je Brnabić.

foto: Beta

Brnabić je rekla i da je Kuršumlija strateški važna zbog blizine Kosova i da će Vlada Srbije u novom investicionom ciklusu izdvojiti sredstva za izgradnju puteva.

"Izdvojićemo mnogo više sredstava za Kuršumliju, ali i za ceo Toplički okrug, kako bi ljudima omogućili uslove da ostaju da žive u selima, da čuvaju ove krajeve i naša slela. Zahvalna sam svima koji su ostali u svojim selima", kazala je premijerka.

Ona je rekla da očekuje novi poziv za prodaju Kuršumlijske banje i da ta banja ponovo oživi.

foto: Beta

"Kako smo oživeli Prolom banju, tako ćemo i Kuršumlijsku. Kuršumlija to zaslužuje, jer ima uslove za razvoj turizma i ona je jedna od najlepših opština u Srbiji", istakla je Ana Brnabić i dodala da turizam tu "mora da cveta".

Brnabić:Srbija je spremna odmah da nastavi dijalog

ŽITORAĐA - Srbija je bukvalno spremna da se odmah vrati za pregovarački sto i nastavi dijalog sa Prištinom, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da se nada da će prištinski politički lideri imati dovoljno hrabrosti i odgovornosti da promene svoje odluke da bi to moglo da se dogodi.

foto: Beta

"Mi smo bukvalno spremni svaki dan da se vratimo za pregovarački sto i nastavimo dijalog. To je jedini način da imate stabilnost na KiM, da ljudi nastave da žive mirno", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Žitorađi.

Navela je da je na teritoriji KiM rađeno istraživanje koje je pokazalo da 91 odsto građana na toj teritoriji ne žele zamrznut konflikt, ne žele status kvo.

"Žele nastavak dijaloga i nadam se da će lideri u Prištini umeti da saslušaju sve građane koji žive na KiM, da će imati političku hrabrost i odgovornost da donesu odluku koja je najbolja ne samo za Srbe i Albance već za ceo region", rekla je Brnabić.

foto: Beta

Ocenila je da je poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji bila veoma važna za pozicioniranje Srbije.

"Mislim da je ta poseta prošla bolje nego što je bilo ko od nas očekivao. Velika zahvalnost za sve što je predsednik Makron rekao dok je bio u Srbiji, za sve signale podrške i za možda najjači do sada signal da ništa nije završeno i da dijalog mora da se nastavi", zaključila je Brnabić.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track