Najnovije vesti

SUĐENJE JUTKI 14. AVGUSTA U KRUŠEVCU: Nekadašnji predsednik opštine Brus uznemiravao svoju saradnicu Mariju Lukić, poslao joj 15.000 ogavnih poruka
Foto: Marina Lopičić

užas

SUĐENJE JUTKI 14. AVGUSTA U KRUŠEVCU: Nekadašnji predsednik opštine Brus uznemiravao svoju saradnicu Mariju Lukić, poslao joj 15.000 ogavnih poruka

Politika

Suđenje doskorašnjem predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje zakazano je za 14. avgust pred Osnovnim sudom u Kruševcu nakon što je prošlog meseca izmešteno Osnovnog suda Brusu.

Suđenje će formalno krenuti iz početka pred novim sudijom, rekao je punomoćik oštećene Marije Lukić u ovom slučaju advokat Borivoje Borović.

Do izmeštanja krivičnog postupka protiv Jeličića je došlo odlukom Vrhovnog kasacionig suda, a na zahtev sudije iz Brusa.

foto: Filip Plavčić

Taj sud je utvrdio da su ispunjeni zakonski uslovi za prenošenje mesne nadležnosti, jer je Osnovni sud u Brusu sprečen da neometano postupa u ovom predmetu jer je, kako je utvrdio, došlo do podele određenog broja građana koji podržavaju okrivljenog ili oštećenu što manifestuju okupljanjem ispred zgrade suda sa mogućnošću da eventualno dođe i do fizičkog obračuna.

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Optužen je da je uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track