SUĐENJE JUTKI 14. AVGUSTA U KRUŠEVCU: Nekadašnji predsednik opštine Brus uznemiravao svoju saradnicu Mariju Lukić, poslao joj 15.000 ogavnih poruka
Foto: Marina Lopičić

užas

SUĐENJE JUTKI 14. AVGUSTA U KRUŠEVCU: Nekadašnji predsednik opštine Brus uznemiravao svoju saradnicu Mariju Lukić, poslao joj 15.000 ogavnih poruka

Politika -

Suđenje doskorašnjem predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje zakazano je za 14. avgust pred Osnovnim sudom u Kruševcu nakon što je prošlog meseca izmešteno Osnovnog suda Brusu.

Suđenje će formalno krenuti iz početka pred novim sudijom, rekao je punomoćik oštećene Marije Lukić u ovom slučaju advokat Borivoje Borović.

Do izmeštanja krivičnog postupka protiv Jeličića je došlo odlukom Vrhovnog kasacionig suda, a na zahtev sudije iz Brusa.

foto: Filip Plavčić

Taj sud je utvrdio da su ispunjeni zakonski uslovi za prenošenje mesne nadležnosti, jer je Osnovni sud u Brusu sprečen da neometano postupa u ovom predmetu jer je, kako je utvrdio, došlo do podele određenog broja građana koji podržavaju okrivljenog ili oštećenu što manifestuju okupljanjem ispred zgrade suda sa mogućnošću da eventualno dođe i do fizičkog obračuna.

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Optužen je da je uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track