međunarodni odnos dveju zemalja

MAĐARSKA OTVORILA KONZULAT U BEOGRADU: Odnosi dve zemlje na najvišem nivou u istoriji (KURIR TV)

Politika -

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador Mađarske Atila Pinter otvorii su u Beogadu počasni konzulat Mađarske u Srbiji, na čelu sa počasnim konzulom Nemanjom Milutinovićem.

Otvaranju počasnog konzulata prisustvovao je i Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

Ministar Dačić je istakao da je to treći počasni konzulat Mađarske u Srbiji i da će doprineti još boljim odnosima dve zemlje.

Takođe je dodao da konzularno područje počasnog konzula obuhvata Severnobanatski, Srednjebanatski, Južnobanatski i Podunavski okrug, kao i teritoriju Grada Beograda.

"Kroz rad i aktivnosti počasnog konzula u Beogradu unaprediće se i međusobno informisanje i pojačati veze dva naroda i kvalitet konzularne zaštite. Aktivnosti počasnog konzula će biti usmerene na dalji razvoj privrednih i kulturnih veza, posebno saradnju regiona i gradova dve države, a u interesu unapređenja međudržavnih odnosa i svestrane saradnje Srbije i Mađarske", istakao je Dačić.

On je dodao da Srbija danas ima 77 počasnih konzula u inostranstvu i da je u našoj zemlji otvoreno više od 20 konzulata na čelu sa počasnim konzulima.

Počasni konzulat Mađarske koji je danas otvoren nalazi se na Novom Beogradu, u Ulici Jurija Gagarina 36/b.

Kurir.rs

Foto: Printscreen Kurir Tv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track