VUČIĆ U NACIONALNOM DNEVNIKU: Pozvaćemo svetske institucije da provere izborne uslove, pa neka oni kažu da li nešto petljamo i krademo
Foto: Printscreen

o izborima

VUČIĆ U NACIONALNOM DNEVNIKU: Pozvaćemo svetske institucije da provere izborne uslove, pa neka oni kažu da li nešto petljamo i krademo

Politika -

redsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će premijerka Ana Brnabić uskoro pozvati Kancelariju za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) OEBS-a da dođe u Srbiju i proveri izborne uslove.

"Mi ćemo da pozovemo ODIHR, koji se bavi izborima, da dođu, pa neka se pet, šest meseci pre izbora bave proverom kako navodno mrtvi glasaju, živi ne glasaju. Neka provere birački spisak da kažu da li mi nešto petljamo i krademo", istakao je Vučić u Nacionalnom dnevniku TV Pink.

Uveren je, međutim, da će i posle toga neki biti nezadovoljni, pa će reći kako im se ne sviđaju pravila međunarodne zajednice, sve ono što je svet prihvatio kao principe.

Vučić je rekao da će njegova stranka na izborima predstaviti šta je urađeno, koje je korake od sedam milja pravila Srbija, a da će svaku volju naroda prihvatiti i priznati.

Ukazao je da će na izborima biti ostvarena još veća razlika.

"Kažete da je 42 odsto Zelenskog u Ukrajini velika pobeda, a ovde će da bude 50 odsto, a oni neće imati ni 13 odsto, koliko su imale proruske partije", uveren je on.

Rekao je za opoziciju da ima svoj svet u kojem je zatvorena, da maltretiraju sve one koji bi da izađu na izbore.

"Setio se deo DS da može nešto da dobije, a može, a onda ga preko Đilasovih i Šolakovih medija obeleže kao izdajnika, kao što su i Sergeja Trifunovića. Kada Vučić kaže nešto pristojno o nekome od njih, onda ga proglase da je 'crv koji bi da nas razjede", kazao je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track