VUČIĆ ZAHVALIO KINI JER JE SPASLA ŽELEZARU: Sutra u Smederevu prisustvuje polaganju kamena temeljca novog postrojenja
Foto: Predsedništvo Srbije

pozdravio predsednika si đinpinga

VUČIĆ ZAHVALIO KINI JER JE SPASLA ŽELEZARU: Sutra u Smederevu prisustvuje polaganju kamena temeljca novog postrojenja

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji sutra u Smederevu prisustvuje ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju novog postrojenja Aglomeracije kompanije HBIS Group Srbija, još jednom se zahvalio Kini i njenom predsedniku na spasavanju Železare.

"Hvala Kinezima, našoj braći. Oni prate šta mi ovde govorimo i želim da prenesu pozdrave predsedniku Si Đinpingu. Da mu kažu da ga čekam ovde ili krajem godine ili početkom sledeće", rekao je i dodao da će ga neki "optužiti" da to radi zbog izbora.

Vučić je naveo i da je Železara naša najznačajnija fabrika, koja je "prešla" Fijat, i donosi Srbiji na stotine miliona evra prihoda godišnje.

"Nova investicija je izuzetno važna za nas", podvukao je Vučić.

On je rekao da je uvek srećan kada ide u Železaru, ili samo prolazi pored nje, jer je to fabrika koja znači život za Srbiju.

"Hvala našem bratu i prijatelju, Si Đinpingu što je to uradio. Da nije bilo njegovog angažmana i kompanije HBIS, nikada Železaru ne bismo pokrenuli", istakao je predsednik.

Kako je rekao, siguran je da je Srbija na veoma dobrom putu i da građani ne treba da brinu za budućnost.

"Uskoro prelazimo magičnih 500 evra prosečnu platu, za koji mesec. I, onda možemo da kažemo da smo nešto napravili", istakao je Vučić.

"I, onda ću da pustim moje kolege iz opozicije, koje su mi u skupštini govorile da će, kada plata bude 500 evra, pozvati sve da glasaju za SNS. Pa ću to da stavim u spot za izbore, da i oni pozivaju narod da glasaju za SNS", rekao je Vučić.

Najavio je i da će u oktobru ići na krunisanje japanskog cara, što će biti još jedna prilika da se sretne sa japanskim premijerom Šinzom Abeom.

"Verujem da još možemo dosta da uradimo na ekonomskoj saradnji s Japanom", kazao je on i najavio dolazak komesara EU za proširenje Johanesa Hana u Beograd u četvrtak i petak.

"Biće još zvaničnika. Tek će biti dobrih vesti i novih fabrika i potpisivanja ugovora. U pitanju su dani, možda nedelja ili dve i ponovo će Banat da se raduje", najavio je Vučić nove investicije.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track