ISPITUJU GA U SVOJSTVU OSUMNJIČENOG: Ramuš Haradinaj danas pred Specijalnim sudom u Hagu
Foto: EPA

u petak podneo ostavku

ISPITUJU GA U SVOJSTVU OSUMNJIČENOG: Ramuš Haradinaj danas pred Specijalnim sudom u Hagu

Politika -

Ramuš Haradinaj stigao je u Hag, gde će danas biti saslušan u specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom. Specijalni tužilac trebalo bi da ga ispita u toku dana.

Ramuš Haradinaj, koji je u petak podneo ostavku na mesto premijera upravo zbog saslušanja pred Specijalnim sudom, danas će se pojaviti pred istražiteljima.

Naredni potezi suda u vezi Ramuša Haradinaja nisu poznati, ali će nekadašnji premijer Kosova biti saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da je Kosovo krenulo napred na evroatlantskom putu i da je "jače nego ikada pre, na liniji mira i u sveprisutnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Državama".

Ponovio je da je "Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja pravno obavezujućeg konačnog sporazuma, uključujući i uzajamno priznavanje u postojećim granicama".

Takođe, naveo je da kosovsko tržište za proizvode iz centralne Srbije može biti oslobođeno nametnutih taksi samo u zamenu za priznanje kosovske nezavisnosti.

Haradinaj je u petak podneo ostavku zbog poziva na saslušanje. Tada je rekao da tim činom želi da "odvoji funkciju premijera od Ramuša Haradinaja".

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track