VUČIĆ O HARADINAJU: Već je izašao, malo će i da ruča sa njima! Teška situacija, namučio se veliki junak!
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

reagovanje

VUČIĆ O HARADINAJU: Već je izašao, malo će i da ruča sa njima! Teška situacija, namučio se veliki junak!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio danas da neće biti zadovoljena pravda u Hagu po pitanju Ramuša Haradijana i poručio da ne treba da sanjamo da će nam neko doneti pravdu.

"Već je izašao, malo će i da ruča sa njima", prokomentarisao je Vučić za RTS odgovarajući na pitanje novinara da li će biti zadovoljena pravda u Hagu.

Srpska suza nije imala i neće naći roditelje, odgovorio je Vučić.

"Nemojte da sanjamo snove kako će neko da nam donese pravdu, nije nam je donosio do sad, neće nam je doneti ni ubuduće. Nego, kada će taj koktel koji organizuju u Hagu, Haradinaj i ostali? Da još malo popriča sa njima kako se namučio. Težak je taj let bio od Prištine do Beča i Haga", kazao je Vučić.

A komentarišući to što je Haradinaj otišao avionom Bežeta Pacolija, kaže: "Namučio se, možda nije bilo stjuardesa u avionu i to Pacolijevom, kako čujem išao je Pacolijevim avionom. Kaže da je dugo čekao ovaj drugi avion. Teška situacija, namučio se veliki junak".

foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije danas poručio novinarima da je situacija na KiM teška.

"Mi Srbi moramo da izdržimo sve što se dešava na KiM. Jačanjem Srbije jačamo i poziciju našeg naroda na KiM. Ne smemo da izgubimo nerve, kao što su oni. Moja molba našem narodu na KiM je da sve što možemo da pomognemo mi ćemo pomoći. Tolike su nam investicije na Kosovu da mi to nismo imali decenijama unazad, ulagaćemo sve više. Neki jedino što hoće jeste da ih Srbija prizna, i u svemu tome mi moramo da budemo mirni i staložćeni. Naše moći su ograničene, ali mi ćemo pomagati narodu", rekao je Vučić.

"Ja sam srećan što ću im biti prvi na listi za odstrel, jer to znači da odlično radim svoj posao", rekao je on.

On je dodao da od 1999. Srbija nema suverenitet na KiM, pre svega u monopolu fizičke prinude, kroz vojno i policjsko pristustvo, a da su Albanci od 2008 preuzeli sve ingerencije nezavisne države.

Podsetimo, kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj saslušan je danas u Hagu iza zatvorenih vrata. Saslušanje je trajalo oko sat vremema, a on je nakon toga medijima rekao da mu je zabranjeno da govori o detaljima ispitivanja.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track