RAMUŠ PROVOCIRA I IZ HAGA: Pred tužiocem ćutao na albanskom, a kad je izašao progovorio na srpskom! Evo šta je rekao o Beogradu i taksama
Foto: Printscreen Facebook

komentarisao dijalog

RAMUŠ PROVOCIRA I IZ HAGA: Pred tužiocem ćutao na albanskom, a kad je izašao progovorio na srpskom! Evo šta je rekao o Beogradu i taksama

Politika -

Ramuš Haradinaj, nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu, izjavio je medijima ne zna šta je tačno pozvan.

"Tražili smo objašnjenja, ali ih nismo dobili o sumnjama o mojoj ulozi u OVK, nismo dobili detaljnije informacije. Ja poštujem svaku zakonsku obavezu u bilo kom trenutku, važno je stvoriti primer poštovanja zakona", rekao je Haradinaj novinarima na srpskom jeziku.

Haradinaj je još jednom govorio o svojoj ostavci na mesto premijera.

"Dobio sam pravni savet da uopšte ne iznosim svoju odbranu i ne odgovaram na pitanja. Time sam završio obavezu prema sudu. Druge obaveze nemam. Ja sam ostavku dao zbog države i suvereniteta. Danas je došao Ramuš Haradinaj, a ne premijer. Dao sam primer poštovanja zakona, ne pravim poređenja, već sam radio svoj posao kao i uvek", rekao je Haradinaj.

On je prokomentarisao i dijalog s Beogradom.

"Mi smo za bezuslovni dijalog i za dogovor sa Beogradom o priznanju. Dajemo tržište za priznanje. Na Кosovo se vraćam kao predsednik stranke", rekao je Haradinaj.

Prema pisanju medija, on je na pitanje da li će protiv njega biti podignuta optužnica, rekao da ne očekuje optužnicu, ali da takva predviđanja ne može da daje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track