DAČIĆEVI POSLANICI SU NERADNICI, SAMO SEDE PO KAFIĆIMA! Rat u Skupštini: Naprednjaci žestoko odbrusili socijalistima
Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić

Zaratili

DAČIĆEVI POSLANICI SU NERADNICI, SAMO SEDE PO KAFIĆIMA! Rat u Skupštini: Naprednjaci žestoko odbrusili socijalistima

Politika -

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Aleksandar Martinović poručio koalicionim partnerima iz SPS da je "neprihvatljivo da na zasedanju ima više poslanika SRS, koji su opozicija, nego njih"

Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), koji su dugogodišnji koalicioni partneri, žestoko su zaratili tokom skupštinskog zasedanja! Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović prozvao je SPS zato što veći deo poslanika te stranke nije bio u Skupštini tokom rasprave o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

foto: Dragana Udovičić

On je kazao da je neprihvatljivo da tokom zasedanja bude prisutno više poslanika SRS, koji su opozicija, nego onih iz SPS, koji su na vlasti.

Dođu samo na glasanje

- Mogu i ja da pošaljem svoje ljude da sede po kafićima i da dođu samo kad je dan za glasanje. Budite odgovoran koalicioni partner. Kao što smo zajedno u Vladi, hajde da zajedno sedimo i u Skupštini - poručio im je Martinović. On je dodao i da mu je "dosta toga" da se stvara utisak da je na vlasti samo SNS, kao i da najveći deo tereta pada na poslanike njegove stranke.

Na sve to reagovao je poslanik SPS Neđo Jovanović, koji je bio prisutan na sednici, poručivši Martinoviću da su koaliciju pravili predsednik njegove stranke Ivica Dačić i predsednik SNS Aleksandar Vučić, te da su oni ti koji determinišu njen rad. Kazao je i da SPS deli odgovornost sa SNS i "uvek će da deli".

Pravdaju se

Socijalista Milutin Mrkonjić kaže za Kurir da je nekoliko sati bio u Skupštini, pa da zato može da tvrdi da nije istina to što tvrdi Martinović.

foto: Zorana Jevtić

- Četiri diskutanta iz SPS diskutovala su krajnje korektno i pošteno. Dok sam bio prisutan, svi su bili krajnje korektni, niko nijednom rečju nije stvorio klimu nepoverenja. Neshvatljiva mi je i suluda reakcija gospodina Martinovića.

Njegov napad na SPS je besmislen, jer je zadnje dve godine u skupštini haos, nije samo sad. To je njegova lična frustracija koja nema veze sa napadom na socijaliste. Ovaj njegov napad na SPS je uvreda za mene i Martinović je dužan da se izvini - kaže Mrkonjić.

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević navodi da socijalisti "odgovorno, ozbiljno i posvećeno rade svoj posao i uvek smo poštovali kredibilitet svakog poslanika i čuvali dostojanstvo skupštine".

Bojan Klačar

Ovo je poruka SPS

Bojan Klačar iz Cesida ističe da se bliže izbori, te da zato ne treba da čude ovakve izjave unutar vladajuće koalicije:

- SNS na neki način stavlja do znanja SPS da ne može da bude solo igrač. Martinović je verovatno hteo da im poruči da je - u vreme kada opozicija bojkotuje parlament i kada ih Maja Gojković poziva da se vrate - red da u skupštini sede makar oni koji sa SNS čine vladajuću koaliciju. Inače, setimo se i da je ministarka Zorana Mihajlović imala otvorena neslaganja sa Ivicom Dačićem.

(Kurir.rs/M. Radović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track