Najnovije vesti

NISU SLOŽNI NI U ČEMU! Đilas, Miloš i Čeda Jovanović ne mogu da se dogovore oko bojkota izbora!
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Dragan Kadić

opozicija konfuzna

NISU SLOŽNI NI U ČEMU! Đilas, Miloš i Čeda Jovanović ne mogu da se dogovore oko bojkota izbora!

Politika

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i dalje je pri stavu da izbore treba bojkotovati, dok se takvom potezu protivi predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Đilas je, u intervjuu za NIN, rekao da nema nikakve nove priče o bojkotu i da potpisnici Sporazuma s narodom moraju da pokažu da stoje iza onoga što su građanima obećali, a to je da nema učešća na izborima ako nisu fer i pošteni i da se ne priznaju odluke tako izabrane skupštine.

foto: Zorana Jevtić

- I sad neki dođu i kažu da treba da vodimo debatu o tome? Debata se vodi pre nego što stavite potpis na nešto i date reč. Posle toga, ili sprovodite ili kršite to što ste potpisali, rekao je Đilas.

Dodao je i da se od potpisivanja Sporazuma ništa nije promenilo u zemlji, kao i da bojkot ima smisla ako najveća opoziciona grupacija ne učestvuje na izborima i ako građani to podrže.

Predsednik DSS Miloš Jovanović je protiv bojkota redovnih parlamentarnih izbora na proleće sledeće godine, jer smatra da bi bojkot imao pre negativne, nego pozitivne posledice u borbi protiv vlasti.

foto: Beta/Miloš Miškov

On je, gostujući u jutarnjem programu televizije N1, zapitao ko će osporiti legitimitet vlasti ako opozicija ne izađe na izbore.

- U ponedeljak nakon izbora - nas 50.000, Zapad koga to ne zanima, ko?, upitao je Jovanović.

On je dodao da je za pobedu potreban proces i da je za dalju borbu potrebno prisustvo u parlamentu, jer smatra da je bolje da opozicija uzme neke gradove u zemlji nego nijedan ili 50 poslanika u skupštini, i da se tako bori.

foto: Ana Paunković

Lider LDP Čedomir Jovanović ocenio je u ponedeljak da su ideje o bojkotu izbora nerealne i nemoguće i da predstavljaju ideje politički neiskusnih ljudi.

- Kada jednom otvorite prostor za takvu politiku, čekajte rezultat za 10 godina. Većina onih koji predlažu bojkot izbora su zaboravili kako su nas ubeđivali u sumanute opcije u svoje vreme. Rezultat je činjenica da 20 godina demokratije u Srbiji dočekujemo kukajući na izborni proces, rekao je Jovanović za "Večernje novosti", odgovarajući na pitanje da li će se priključiti eventualnom bojkotu izbora, koji najavljuje deo opozicije.

On je još jednom ponovio da je vlast dužna da stvori uslove za fer izbore, a da opozicija ima prava na sve vidove političke borbe.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...