BRNABIĆEVA S NOVIM AMBASADOROM RUSIJE HARČENKOM: Odnosi na nivou strateškog partnerstva
Foto: Vlada Srbije/ Slobodan Miljević

poželela mu dobrodošlicu

BRNABIĆEVA S NOVIM AMBASADOROM RUSIJE HARČENKOM: Odnosi na nivou strateškog partnerstva

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poželela je danas dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru Ruske Federacije u Srbiji Aleksandru Bocan-Harčenku i ocenila da iza izuzetnih odnosa naših zemalja, stoji, pre svega, uzajamna podrška i tradicionalno prijateljstvo dva naroda.

Predsednica Vlade istakla je i da joj je izuzetna čast i zadovoljstvo što je dužnost ambasadora, nama ovako važne zemlje, preuzeo neko ko veoma dobro poznaje odnose Srbije i Rusije, i sveukupnu situaciju i prilike u regionu.

To je, prema njenim rečima, ujedno i potvrda važnosti koju dve zemlje pridaju negovanju svojih odnosa i partnerstva, saopštila je Vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

foto: Vlada Srbije/ Slobodan Miljević

Takođe su razmatrane mogućnosti susreta dva premijera u toku tekuće godine.

Bocan-Harčenko potvrdio je da su bilateralni odnosi dostigli visok nivo strateškog partnerstva, podrške i međusobnog razumevanja.

On je dodao da Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i nedvosmislene podrške na međunarodnom planu.

foto: Vlada Srbije/ Slobodan Miljević

Kao primer dobrog partnerstva, predsednica vlade navela je saradnju u oblasti železničke infrastrukture, pre svega na izgradnji pruge Beograd - Budimpešta, čiju najzahtevniju i najtežu deonicu rade Železnice Rusije, jedna od najboljih svetskih kompanija.

foto: Vlada Srbije/ Slobodan Miljević

Na sastanku je bilo reči i o realizaciji konkretnih projekata u oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture i mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje.

Predsednica vlade i ambasador Rusije zaključili su da tradicionalno partnerstvo i iskrene veze dva naroda predstavljaju obostranu obavezu naših država da budu i dalje posvećene unapređenju i širenju bilateralnih odnosa.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track