HARADINAJ SE VRATIO IZ HAGA, PA SE ODMAH OKAČIO NA FEJSBUK: Mile Dodik mu je trn u oku, evo zašto je opet pomenuo njegovo ime?!
Foto: Facebook Printscreen

najavio da danas dolazi u vladu, nikom nije jasno zašto jer je u ostavci

HARADINAJ SE VRATIO IZ HAGA, PA SE ODMAH OKAČIO NA FEJSBUK: Mile Dodik mu je trn u oku, evo zašto je opet pomenuo njegovo ime?!

Politika -

PRIŠTINA - Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je da je kasno sinoć stigao iz Haga u Prištinu i da će nastaviti sa aktivnostima u vladi.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da njegova nevinost ne može da se dovodi u pitanje i da nikakva zloupotreba ne može da uzdrma suvereno pravo Kosova.

"Granice Kosova ne smeju da se tiču nikoga. Kosovu se ne može nametnuti "Dodik Republika'. Bezuslovni dijalog, odmah", objavio je Haradinaj.

Do njega su, kaže, stigle glasine da obavljanje vladinih dužnosti nakon ostavke nije ustavno, ali navodi da ne može da se usudi da ostavi vakuum, jer Kosovo ne može da snosi posledice vakuuma u vlasti.

On je pozvao stranke koje misle drugačije da se obrate Ustavnom sudu i istakao da će poštovati odluku tog suda. Iz njegovog kabineta za danas u 14 časova zakazana je redovna sednica kosovske vlade.

Ljimaj: Raspuštanje parlamenta samo uz saglasnost stranaka

Predsednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj izjavio je danas da posle ostavke premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja, bez saglasnosti političkih partija parlament neće moći da se raspustiti, što bi, takođe, onemogućilo raspisivanje vanrednih izbora.

On je za prištinsku televiziju K7 rekao i da predsednik Hašim Tači nema pravo da raspusti skupštinu bez saglasnosti političkih stranaka u parlamentu. "Ne postoji drugi način za izbore osim da se raspusti parlament", rekao je Ljimaj, prenela je u četvrtak RTK2. Ljimaj je precizirao i da "raspuštanje parlamenta ne može da se obavi bez potrebnih 80 glasova".

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track