BRNABIĆKA OTVORENO ODGOVARALA NA SVA PITANJA NOVINARKE KRIKA I PORUČILA: Deca i porodice srpskih funicionera imaju pravo da žive i rade bez pritisaka i lažnih optužbi
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Neću reagovati na članke na portalima"

BRNABIĆKA OTVORENO ODGOVARALA NA SVA PITANJA NOVINARKE KRIKA I PORUČILA: Deca i porodice srpskih funicionera imaju pravo da žive i rade bez pritisaka i lažnih optužbi

Politika -

Premijerka Ana Brnabić pozvala je danas nadležne organe da preispitaju tvrdnje Krika u vezi sa kolima i stanom koje koristi brat Siniše Malog i ocenila da se Krik ne rukovodi profesionalnim novinarskim standardima već da rade na nivou tabloida jer, kako kaže, proganjaju članove porodica funkcionera.

Naime, na kraju zajedničke konferencije za novinare sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom, premijerka Brnabić zatražila je da se novinaru Krika omogući da postavi pitanje iako je isteklo vreme za postavljanje pitanje, pošto su, kaže, novinari te kuće prethodni put "pretili" saradnici iz njenog kabineta.

"Poslednji put kada nismo imali vremena za pitanje, novinarka Krika je rekla saradnici mog tima da će joj napraviti pakao, jer joj nije dala da postavi pitanje. U svakom slučaju ne bi da izbnegnemo nijedno pitanje", kazala je premijerka.

Na pitanje novinara KRIK-a šta će preduzeti u vezi sa tim što Predrag Mali koristi automobil i stan jedne privatne kompanije koja dobija najvrednije projekte u zemlji, Brnabić je zamolila nadležne organe da se pozabave tim pitanjem. Ističe da neće preduzeti ništa pošto Krik nije državni organ niti institucija, kao i da nije videla nikakve optužbe protiv brata Siniše Malog.

"Videla sam samo gomilu nabacanih informacija", rekla je ona i naglasila da je za nju prihvatljivo da Siniša Mali bude ministar u njenoj vladi.

Brnabić je pozvala i Agenciju za borbu protiv korupcije i Savet za borbu protiv korupcije da to u svakom slučaju preispitaju i da joj daju preporuke.

"Molim da poštujete profesionalne standarde i da ljude koji nisu u javnom životu, već samo porodično vezane sa javne funkcionere, ne provlačite kroz medije. To nije u redu i nije u skladu sa evropskim principima i pravilima i šalje potpuno drugu poruku kakvu Srbiju želimo da imamo. Za sve ostalo sam spremna da sarađujem sa vama i pozivam nadležne organe da reaguju", poručila je premijerka.

Ona je zamolila novinare KRIK-a da koliko je to moguće probaju da poštuju profesionalne standarde i da ljude koji ne obavljaju javne funkcije već su porodično vezani za funkcionere, ne provlače kroz medije jer to kako je ocenila, nije u skladu sa evropskim principima i pravilima.

"To nije Srbija koja je evropsko društvo. Vi se ne pridržavate većine standarda, znam i na svom ličnom primeru da ste na nivou tabloida jer ste i mog brata, koji ima transparentan posao, optuživali za korupciju. Ne postoji crvena linija koju nećete preći da optužite Vladu Srbije i to je demokratski ali ću se boriti protiv toga. Mislim da i braća Siniše Malog i Aleksandra Vučića, kao i moj brat, imaju pravo da žive i rade u ovoj zemlji bez toga da šta god da urade, vi kažete da sumnjate na korupciju", kazala je premijerka.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track