ŠAPČANKA UHAPŠENA ZBOG PRETNJI VUČIĆEVOJ DECI:  Sumnjiči se da je na Tviteru uputila niz pretnji sinu i ćerki Aleksandra Vučića
Foto: Printscreen, Printscreen Twiter

akcija Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala

ŠAPČANKA UHAPŠENA ZBOG PRETNJI VUČIĆEVOJ DECI: Sumnjiči se da je na Tviteru uputila niz pretnji sinu i ćerki Aleksandra Vučića

Politika -

BEOGRAD - U Šapcu je danas uhapšena ženska osoba koja se sumnjiči da je preko društvene mreže Tviter uputila niz veoma ružnih uvreda i pretnji sinu i ćerki predsednika Aleksandra Vučića.

Kako je saopštio MUP, Odeljenje za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, uhapsilo je A. J. A. (49) iz Šapca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

foto: Printscreen/Tviter

Ona se sumnjiči da je putem društvene mreže Tviter uputila pretnje deci predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Po nalogu Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenoj će biti određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužiocu.

Podsećamo, na meti su se našli predsednikovi sin Danilo i ćerka Milica. Na Tviteru je juče prvo osvanula jedna pretnja, a jutros i druga.

- Dokle, bre, žvalonja, dokle?! Je*em ti Danila mrtvog i nabijem ti na ku*ac Milicu, šmokljo - glasila je pretnja sa Tvitera, koja se nadovezala na čitav niz sličnih poruka ispisanih prethodnih dana.

Najnovija pretnja objavljena je jutros. Tviteraš koji je upisan pod nadimkom "Marco Jelić" napisao je:

- A što oni nama siluju zdrav mozak već 7 godina to nikom ništa. Dabogda mu se i seme i pleme zatrlo - na šta mu je "Alexandrizam" odgovorio sa "dabogda".

Kako Kurir saznaje, i protiv korisnika Tvitera sa "nikom" MarcoJelic pokrenuta je istraga zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti. U ovom trenutku traga se i za njim.

Prva pretnja napisana je posle Vučićeve posete smederevskoj železari, a druga jutros.

Vučić je jutros uživo na TV Prva rekao da oni koji su mu pretili na Tviteru još nisu uhapšeni jer je istraga u toku, zatim jer se čekala potvrda iz samog Tvitera kao i da su korisnici ta dva naloga s kojih je prećeno najverovatnije već u inostranstvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track