Najnovije vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ: Nedopustivo je da ispuca asfalt, neko treba da odgovora!
Foto: Printscreen

jasan stav

PREMIJERKA BRNABIĆ: Nedopustivo je da ispuca asfalt, neko treba da odgovora!

Politika

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je nedopustivo ono što se desilo na Koridoru 10 - da samo 60 dana nakon puštanja za saobraćaj deonice kroz Grdelicu ispuca asfalt.

Brnabić je to kazala na konferenciji za novinare upitana da li će neko snositi odgovornost.

Na deonici Koridora 10, od Caričine doline do tunela Manajle, danas je završena sanacija poslednje od tri pukotine koje su se pojavile na gornjem sloju asfalta na putu.

"Oni koji su odgovorni, odgovaraće za to", rekla je Brnabić dodajući da što se tiče odgovornosti, ona nije nadležna da je određuje, već da je to na Tužilaštvu.

Smatra i da situacija u vezi sa tim nije bila katastrofalna, jer niko od korisnika puta nije bio ugrožen, a nije im bila naneta ni materijalna šteta.

Kako kaže, razume, i bez traženja alibija, da je ta deonica teška.

"Da li je dopustivo da se nakon 60 dana to desi, nije. Mislim da za to neko treba da odgovara i da se sve ispita", rekla je Brnabić nakon sastanka sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Upitana da li oseća neku vrstu odgovornosti s obzirom da je firma Integral iz Banjaluke bila izvođač, Cvijanović je kazala da je to privatna kompanija, da postoje nadležni koji nadgledaju šta je učinjeno ili nije, te da odgovornost nije na Vladi Republike Srpske.

Kako je navela, za propuste postoje nadležna tela koja moraju da isprate šta se dešava na terenu i da eventualne probleme sankcionišu.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...