RUSIJA ĆE SVE UČINITI DA SE NE PONOVI NATO AGRESIJA NA SRBIJU: Ambasador Bocan-Harčenko posetio izložbu o bombardovanju 1999. i pozvao sve da vide potresne slike kako su pobijeni deca, civili i nedužni (FOTO, VIDEO)
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

nastavak saradnje srbije i rusije

RUSIJA ĆE SVE UČINITI DA SE NE PONOVI NATO AGRESIJA NA SRBIJU: Ambasador Bocan-Harčenko posetio izložbu o bombardovanju 1999. i pozvao sve da vide potresne slike kako su pobijeni deca, civili i nedužni (FOTO, VIDEO)

Politika -

Rusija će učiniti sve da se ne ponovi NATO agresija na Srbiju, rekao je ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko tokom posete izložbi „Odbrana 78“ posvećenoj odbrani od NATO agresije.

„Napravićemo sve što je moguće da se tako nešto, takva agresija, takvo zlo ne ponovi. Jako se loše osećam ovde i preporučujem svakome ko dolazi u Srbiju da poseti ovo mesto. Da gleda ubijenu decu, civile, pa i nedužne vojnike koji su samo ispunjavali svoj ustavni dug“, izjavio je ruski diplomata.

Bocan-Harčenko je u ime Rusije zahvalio svima koji su napravili izložbu koja je „neophodna za nas, za sadašnju i generaciju koja dolazi“.

„Ova izložba kao da me gura u tešku 1998. i 1999. godinu kada sam nekoliko puta bio u sastavu ruske delegacije. Mi smo tražili neki kompromis, ali vi znate sve, neću ponavljati, bilo je veoma teško. Na kraju krajeva, došlo je do zla, agresije od strane NATO-a.“

„Živeo junački srpski narod. A mi ćemo nastaviti našu saradnju. Hvala vam“, poručio je on.

1 / 4 Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

U knjigu utisaka ruski ambasador je napisao: "Veliko hvala svima koji su napravili ovu izložbu. Ona je neophodna, presudna za generacije sadašnje i koje dolaze. Jako težak osećaj. Tako nešto ne sme se ponoviti nikada! Neka živi junački srpski narod i Srbija!" Izložba "Odbrana 78" autora Dušana Jovovića jedinstven je putokaz za tumačenje NATO agresije nad Jugoslavijom, a realizovana je uz podršku Vojnog muzeja i Muzeja vazduhoplovstva, a doprinos su dale i jedinice Vojske Srbije.

Današenjem obilasku izložbe prisustvovali su vojni i vazduhoplovni ataše Ruske Federacije pukovnik Vladimir Kornjejenkov, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović i zastupnik načelnika Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Duško Šljivančanin.

(Kurir.rs/Sputnjik/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja