Aleksandar Bocan-Harčenko otkrio kako se osećao u proleće 1999.

ŽIVEO JUNAČKI SRPSKI NAROD: Novi ruski ambasador na čistom srpskom poručio svakom diplomati na službi u Beogradu da dođe i vidi slike dece ubijene u bombardovanju, a onda otkrio kako se osećao 1999. (VIDEO)

Politika -

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko posetio je danas, sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, izložbu "Odbrana 78", koju su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije priredili u Muzeju grada Beograda povodom obeležavanja 20. godišnjice od NATO agresije.

On je dodao da ga postavka vraća u vreme 1998. i 1999. godine, kada je kao član ruske delegacije nekoliko puta učestovao u pokušajima da se pronađe kompromis na tlu Jugoslavije.

foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

"Bilo je veoma teško. Na kraju, došlo je do ovog zla, agresije od strane NATO i mi ćemo napraviti sve što je moguće da se tako nešto, takva agresija i zlo ne ponove", rekao je Bocan-Harčenko.

foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

On je rekao i da bi izložbu "Odbrana 78" trebalo da posete svi članovi diplomatskog kora i stranci koji dolaze u Srbiju: "Jako težak osećaj. Tako nešto ne sme se ponoviti nikada! Neka živi junački srpski narod i Srbija!"

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track