VELJA ILIĆ UDARIO NA NASLEDNICU: Zorana je kao  Prokleta Jerina!
Foto: Beta/Branislav Božić, Filip Plavčić

Žestoko

VELJA ILIĆ UDARIO NA NASLEDNICU: Zorana je kao Prokleta Jerina!

Politika -

Oštar: I pre su se ra­di­li ve­li­ki gra­đe­vin­ski pro­je­k­ti, gde ni ci­gla ni­je pa­la, a iza ove se sve ru­ši i pro­pa­da. Tre­ba joj za­bra­ni­ti da se­di u bi­lo kom mi­ni­sta­r­stvu te­h­ni­č­ke stru­ke, po­ru­ču­je li­der Nove Srbije Velimir Ilić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ponovo se našla na udaru lidera Nove Srbije Velimira Ilića, koji je kazao da je ona kao Prokleta Jerina, iza koje ostaju samo ruševine.

Ilić je, kritikujući način na koji se izvode građevinski radovi po Srbiji, pozvao struku i putare da podignu glas da bi se zabranilo Mihajlovićevoj da se bavi inženjerskim pitanjima.

- I pre nje su se gradili veliki građevinski projekti, neko je u ovoj Srbiji gradio remek-delo Avalski toranj, mostove na Adi, Beški, u Zemunu, nadvožnjake, gde nigde nije pala nijedna cigla, a ona je kao Prokleta Jerina - za njom sve pada - rekao je Ilić, aludirajući na nedavnu reakciju ministarke koja je, na prozivke zbog pukotina na tek izgrađenoj deonici Koridora 10, kazala da „svi koji kritikuju nekoliko pukotina zaboravljaju ili neće da vide da je u Srbiji izgrađeno 300 kilometara auto-puteva“.

Od elite do krpe

Pozvao je Inženjersku komoru da se oglasi i „zabrani Mihajlovićevoj da se bavi inženjerskim pitanjima“.

- Inženjeri da kažu da ne mogu laici da raspravljaju o ozbiljnim temama. Zorani Mihajlović treba zabraniti da sedi u bilo kom ministarstvu tehničke struke - naveo je Ilić, koji je vodio resor infrastrukture (2007-2008) i građevine (2012-2014), pa je pozvao i putare da se podignu:

- Ona je i od vas napravila krpe, a bili ste najelitiji u Evropi, radili ste po celom svetu.

Ministarka Mihajlović mu nije ostala dužna, pa ga je optužila da je odgovoran za propast domaćih građevinskih firmi i u čijem resoru su maltene šefovali kriminalci.

Kraduckanje

- Ne želim da zvučim nadmeno, ali stvarno mi je ispod časti da o stručnosti i diplomama raspravljam sa Velimirom Ilićem, koji je zvanje magistra dobio polažući pred komisijom u kojoj su bili njegovi stranački drugari. Stvarno ne želim da polemišem sa Ilićem, čija je zvanična politika u građevini bila „kraduckanje“, kod koga su kriminalci imali glavnu reč u ministarstvu, koji je zajedno sa svojim naslednikom (Milutin Mrkonjić, prim. aut.) lično odgovoran za propast najvećeg broja domaćih građevinskih firmi - kaže za Kurir Mihajlovićeva.

foto: Zorana Jevtić

Poručuje da je već sada iza nje 300 kilometara novih auto-puteva, više od 500 kilometara obnovljenih pruga, a ostaće i stanovi, novi mostovi, putevi širom Srbije, dok će iza Ilića će ostati „ono vozilo što ima onu ruku, pa skuplja“.

Već se čašćavali

FRIZERAJ I „EKIPA CRVENIH NOSEVA“

Sukob u resoru građevine odavno traje. Ilić je, podsetimo, prošle godine poručio ministarki Mihajlović da je najbolje da otvori frizerski salon kako neznanjem i nestručnošću ne bi upopašćavala državne resurse. Ona je uzvratila da bi bilo najbolje da njeni prethodnici Ilić i Mrkonjić, koje je nazvala „ekipom crvenih noseva“, zajedno otvore neku kafanu i udalje se od politike i građevine. Ilić je na to kazao da je Mihajlovićeva „zlo i nedaća srpska“, gora od starleta, koja bi zbog nestručnosti i halapljivosti mogla da završi u zatvoru.

foto: Kurir

Ne propustite

DANAS UZ KURIR IZABERI POKLON PO SVOJOJ MERI: Jedan od najpoznatijih svetskih magazina ili kuvar po tvom izboru!

Danas uz svaki kupljeni primerak omiljene, dnevne novine Kurir čeka vas i POKLON - jedan od najpopularnijih svetskih magazina ili kuvar po izboru! Možete da birate između magazina: Cosmopolitan, Elle, Sensa, Men’s Health, National Geographic, Lepa i Srećna, ali i između najrazličitijih kolekcija kuvara!

foto: Promo

Kurir.rs/Biljana Bojić Foto: Beta/Branislav Božić Filip Plavčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track