Najnovije vesti

O POTENCIJALNOM ČLANSTVU KOSOVA U INTERPOLU: Biljana Popović Ivković sa ambasadorkom Slovačke dogovorila podršku Srbiji (FOTO)
Foto: MUP Srbije

sjajna saradnja

O POTENCIJALNOM ČLANSTVU KOSOVA U INTERPOLU: Biljana Popović Ivković sa ambasadorkom Slovačke dogovorila podršku Srbiji (FOTO)

Politika
15:35h

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Slovačke Republike Dagmar Repčekovom o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, kao i o argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Popović Ivković je na sastanku istakla da Srbija izuzetno ceni principijelni stav Slovačke o nepriznavanju takozvanog Kosova.

foto: MUP Srbije

Ona je naglasila da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u Interpol doveo do politizacije ove profesionalne policijske organizacije i da bi predstavljao najgrublje kršenje međunarodnog prava, pre svega Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kao i pravila samog Interpola.

Repčekova je na sastanku istakla da Slovačka uvažava argumente Republike Srbije.

foto: MUP Srbije

Popović Ivković se takođe zahvalila Repčekovoj na angažovanju slovačkih policijskih službenika, u okviru projekta „Specijalna mera 2“, koji pomažu srpskoj policiji u suzbijanju iregularnih migracija na granici prema Bugarskoj i Severnoj Makedoniji.

Ona je uručila Repčekovoj zahvalnicu Ministarstvu unutrašnjih poslova Slovačke Republike, istakavši da saradnju dva ministarstva u narednom periodu treba intezivirati.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...