Najnovije vesti

VLAST I OPOZICIJA OČI U OČI, DRUGI PUT: Novi sastanak na FPN, ovo će biti teme razgovora!
Foto: Tanjug Filip Kraincanic

Nova runda

VLAST I OPOZICIJA OČI U OČI, DRUGI PUT: Novi sastanak na FPN, ovo će biti teme razgovora!

Politika

Za stolom… Tema je finansiranje izbornih kampanja. Neke stranke ističu da nisu pozvane, dok su druge za razgovor u Skupštini

Drugi okrugli sto predstavnika vlasti i opozicije biće održan sutra na Fakultetu političkih nauka, a tema će biti finansiranje izbornih kampanja, najavili su organizatori skupa - FPN i Fondacija za otvoreno društvo Srbija.

Razgovor će početi bez prisustva medija, dok će učesnici nešto kasnije biti u prilici da se obrate novinarima. Tokom razgovora o finansiranju izbornih kampanja, posebno će se govoriti o unapređenju kontrole ovog segmenta izbora, a pažnja će biti posvećena upotrebi javnih resursa u izbornim kampanjama, kao i javnosti finansiranja kampanja i kontroli.

Prisutni će biti predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) i još nekih stranaka koje su deo vlasti, a učestvovaće i opozicioni Savez za Srbiju. U SZS se juče nisu oglašavali ovim ovim povodom. Međutim, u DS, koji je deo tog saveza, nisu svi za to da se učestvuje na ovom skupu, a da se istovremeno bojkotuju skupštinska zasedanja. Narodni poslanik demokrata Radoslav Milojičić Kena protivi se učešću DS u ovom dijalogu.

- Neću učestvovati na tom sastanku, od njega ne očekujem ništa... Oni predstavnici DS koji su prošli put učestvovali, učinili su to protiv volje stranačkih organa - istakao je Milojičić.

Iz LDP ohrabruju organizatore skupa da prošire listu učesnika, posebno imajući u vidu da ima još zainteresovanih političkih aktera koji pokazuju dobru volju da se rasprava o izbornim uslovima otvori. U LDP se nadaju da će politički akteri zanemariti lične animozitete i stranačke interese i da će pristupiti najavljenim razgovorima u interesu celokupnog društva „zbog koga smo dužni da damo sve od sebe da se smanje političke tenzije“.

Lider radikala Vojislav Šešelj kaže da SRS niko nije ni zvao na skup.

- Neću da učestvujem, a niko me nije zvao. Jedino mesto za razgovor je Narodna skupština.

Kurir.rs/K. V./Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...