Najnovije vesti

DANICA SE KANDIDOVALA ZA PREDSEDNIKA 2012. GODINE I ZAVRŠILA NA POSLEDNJEM MESTU! Pukla na izborima, a sad juri fotelju ministra zdravlja! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Otkrivamo

DANICA SE KANDIDOVALA ZA PREDSEDNIKA 2012. GODINE I ZAVRŠILA NA POSLEDNJEM MESTU! Pukla na izborima, a sad juri fotelju ministra zdravlja! (VIDEO)

Politika

Nema mere Grujičićeva, iako već ima šest funkcija, sada želi da zasedne na čelo Ministarstva zdravlja. Ranije u politici nije slavno prošla, pa je u trci za predsednika države završila na poslednjem mestu

Danica Grujičić, v. d. direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, želi da zasedne u fotelju ministra zdravlja, otkriva Kurir. Ona, kako saznajemo, uveliko agituje za to mesto.

Grujičićeva, kako smo već pisali, trenutno obavlja šest funkcija, ali njena ambicija je da postane ministarka zdravlja i da od Zlatibora Lončara preuzme taj resor. Izvor našeg lista kaže da je ljudima u njenom okruženju poznato kakve su njene namere, ali je istovremeno to svima i čudno imajući u vidu da je 2012. bila predsednički kandidat na izborima, kada je završila na neslavnom, poslednjem mestu.

Karijerista

- Ona je na tim izborima 2012. pokazala da uopšte nema talenta za politiku. Osvojila je tek 30.602 glasa ili 0,78 odsto i završila na poslednjem mestu od 12 kandidata. Ali ona ne odustaje od politike. Prosto, ona je karijerista, neviđeno ambiciozna, a sada se ustremila na mesto ministra zdravlja... Rado bi preuzela taj resor i već je u nekim političkim krugovima agitovala za to, traži podršku... - priča izvor Kurira i dodaje:

- Niko ne spori njenu stručnost kao hirurga, ali njene kolege su u čudu, jer ona niti ima talenta za politiku, niti ima mere u toj trci za foteljama. Mada, oni koji je poznaju kažu da će da učini sve da se domogne i te pozicije.

Nije ni za direktora

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić priznaje da se odavno nameće tema zašto lekari, koji imaju human poziv, uopšte imaju potrebu da idu u politiku.

- Lekari bi trebalo da ostanu u struci do te mere da ne bi trebalo da budu čak ni direktori zdravstvenih ustanova. Taj posao bi trebalo da obavljaju pravnici, ekonomisti, a lekari da eventualno budu njihovi savetnici za medicinska pitanja. Zašto bi bilo koji ostvareni lekar imao potrebu da ulazi u politiku - komentariše Panić.

Inače, podsetimo, Grujičićeva, pored toga što vodi Institut za onkologiju, istovremeno je i načelnica Centra za neuroonkologiju Neurohirurške klinike KCS, redovna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu, predsednica Komisije za psihoaktivne supstance Ministarstva zdravlja, ali i predsednica organizacije Zdrava Srbija. Uz to je i članica Komisije za istraživanje posledica NATO bombardovanja.

Drma institutom Cenzura, smene i optužbe

Grujičićeva je u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, koji vodi tri meseca, zabranila svim zaposlenima da govore za medije. U Institutu je često nema, a kako tvrde zaposleni, tu dnevno provede tek po sat-dva.

Odmah po dolasku na čelo ove ustanove smenila je doktora Zorana Bekića s mesta načelnika dečje onkologije. Takođe, Grujičićeva je Kurir, koji danima piše o njenom radu, optužila da objavljuje plaćene tekstove, ali odgovore na konkretna pitanja izbegava da pruži.

Biljana Bojić/Foto:Filip Plavčić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...