SUĐENJE BORCIMA TERORISTIČKE OVK VELIKI UDAR ZA TZV. KOSOVO: Uskoro prve optužnice, nijedan zločinac neće biti amnestiran
Foto: Profimedia

OCENA

SUĐENJE BORCIMA TERORISTIČKE OVK VELIKI UDAR ZA TZV. KOSOVO: Uskoro prve optužnice, nijedan zločinac neće biti amnestiran

Politika -

Gaši tvrdi da, ako među njima bude i neko od političkih lidera, to može destabilizovati Kosovo narednih 15 godina

Tome Gaši, prištinski advokat akreditovan u Specijalnom sudu za ratne zločine tzv. "ovk", očekuje da će prve optužnice biti podignute uskoro, a do tada, kaže, nijedan njen bivši pripadnik neće biti amnestiran.

Gaši za prištinski Zeri podseća da je Specijalni sud formiran u kosovskom parlamentu 2015. i da zato nijedan poslanik ne bi smeo da se žali ako bude pozvan od tog suda, jer su znali da svaki bivši pripadnik tzv "ovk" bilo da je to bivši ili aktuelni takozvani predsednik ili premijer tzv. kosova, neće biti amnestiran, jasan je Gaši.

Navodeći da će optužnice biti podignute uskoro, Gaši tvrdi da, ako među njima bude i neko od političkih lidera, to može destabilizovati Kosovo narednih 15 godina.

Kada budu podignute optužnice, navodi, situacija na Kosovu se može promeniti nagore, jer će za to vreme svi bivši pripadnici tzv. ovk biti u nekoj vrsti groznice zbog stalne pretnje da bi mogli da se nađu među optuženima.

Kurir.rs/Ekipa Kurira Foto:Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track