ALEKSANDAR VUČIĆ O AFERI PRISLUŠKIVANJE: Opozicija se plaši šta bi sve moglo da se otkrije
Foto: Facebook

DIREKTNO

ALEKSANDAR VUČIĆ O AFERI PRISLUŠKIVANJE: Opozicija se plaši šta bi sve moglo da se otkrije

Politika -

Ne treba da brinu, sad sam skinuo oznaku tajnosti zbog sebe, da pokažem ko su bili stvarni diktatori, oni koji su mislili da mogu da kontrolišu živote političkih protivnika i da rade šta hoće, rekao Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je odluku o skidanju oznake tajnosti sa poverljivih dokumenata o svom prisluškivanju doneo u skladu sa zakonom, a to je učinio jer smatra da građani treba da znaju istinu o načinu rada bivše vlasti.

Takvu odluku, kako je rekao, donosiće i ubuduće, ako za tim bude potrebe. On je otkrio da su u opoziciji sada nervozni jer se neki plaše sa čega bi još mogao da skine oznaku državne tajne ili poverljivosti.

Nervoza

- Video sam nervozu, jer se plaše sa čega bih još mogao da skinem oznaku poverljivosti i državne tajne. Ne treba da brinu, ovo sam skidao zbog sebe, da pokažem ko su bili stvarni tirani i diktatori, oni koji su mislili da mogu da kontrolišu živote svojih političkih protivnika i da rade šta hoće - kazao je Vučić.

Predsednik je dodao da je oznaku tajnosti skinuo u skladu sa zakonom, zbog istine, pošto svaki dan sluša optužbe da on nekog prisluškuje, priče o diktaturi, autokratiji i kako „neko svoj nerad, nesposobnost i lenjost pravda tobožnjim napadima vlasti na opoziciju“:

- Sedam godina te podatke nisam iznosio u javnost, sedam godina nisam skidao oznake „poverljivo“ i „državna tajna“. Ljudi u Srbiji treba da znaju istinu i saznali su istinu. Rukovodio sam se pravdom, pravom i u skladu s tim sam doneo odluku. Donosiću je i ubuduće, ako za to bude bilo potrebe.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je, komentarišući optužbe bivšeg šefa države Borisa Tadića za paljenje ambasada, kazao da se zna da je bio protiv toga:

- Pozvao sam narod da slučajno ne ide pred ambasade i bilo gde drugo i bio apsolutno protiv toga. Znaju to svi drugi, zna to i Tadić. Svakom rečju koju izgovori, govori o sebi, a ne o meni.

Ogledalo je čudo

Najviše se, dodaje, nasmejao na to što je Tadić rekao da su njega Goran Vesić i Nebojša Čović upoznali s ljudima sa tribina:

- Ne razumem to - ja sam nešto pomagao Vesiću i Čoviću jer su oni mene držali na vezi s navijačima, a ja odatle ponikao... Sve do studija, od 12. godine sam išao, ali šta da radite, ogledalo je čudo.

Bocan-Harčenko o vijaduktu VELIČANSTVEN PROJEKAT

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je, nakon što je sa Vučićem obišao radove na izgradnji vijadukta Čortanovci na železničkoj deonici Stara Pazova - Novi Sad, da je reč o veličanstvenom projektu:

- Jasno je da je reč o projektu na nivou najmodernijih standarda. On je i od evropskog značaja i biće deo koridora koji će dodatno povezivati južni deo Evrope sa centralnom i zapadnom Evropom. Naše dve zemlje rade u korist interesa Srbije i Rusije, ali i evropskih sveobuhvatnih interesa i blagostanja.

Bezbednost NIKAD NEĆU BITI PADOBRANAC

Prilikom obilaska vijadukta u Čortanovcima u izgradnji, Vučić se popeo na vrh metalne konstrukcije - skele visoke oko 20 metara. On je to učinio iako je u tome pokušalo da ga spreči njegovo obezbeđenje, procenjujući da nije dovoljno bezbedno. Vučić je pozvao i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka da mu se pridruži, što je ruski diplomata prihvatio. Dok se spuštao niz skelu, Vučić je uz osmeh prokomentarisao da „sigurno nikad neće biti padobranac“.

Kurir.rs/Biljana Bojić Foto:Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track