KO ŠTITI OVOG ČOVEKA? LOKALNOM ŠERIFU NIŠTA NE MOGU! Zamenik predsednika opštine Merošina muljao, a i dalje je nedodirljiv!
Foto: Privatna arhiva

Bruka

KO ŠTITI OVOG ČOVEKA? LOKALNOM ŠERIFU NIŠTA NE MOGU! Zamenik predsednika opštine Merošina muljao, a i dalje je nedodirljiv!

Politika -

Ocena: Neshvatljivo je da dosad niko nije reagovao povodom bahaćenja zamenika predsednika opštine Merošina Bojana Nešića. Krajnje je vreme da se nešto preduzme, ističu sagovornici Kurira

Bojan Nešić, zamenik predsednika opštine Merošina, nenamenski je trošio državni novac, i to tako što je, kako je Kurir otkrio, kupovao kožne jakne, torbe i fotelje, pa čak i dron, a nije se ustručavao ni da parama iz budžeta plaća gorivo za svoj privatni automobil. Uprkos svemu tome, on je i dalje nedodirljiv, a sagovornici našeg lista ocenjuju da bi pod hitno morao da snosi posledice ovakvog bahaćenja!

Predsednik Transparentnosti Vladimir Goati navodi da je ovo primer neverovatnog rasipništva rukovodstva jedne opštine koja je izuzetno siromašna.

foto: Dado Đilas

Sve ispitati

- Neshvatljivo je da dosad niko nije reagovao, od partijskih preko lokalnih do republičkih organa. Krajnje je vreme da se nešto preduzme i nadležni da ispitaju i utvrde odgovornost za sramno rasipništvo - apeluje Goati za Kurir.

Nadležni organi imaju elemenata da reaguju u slučaju Nešića, koji zavređuje ozbiljnu istragu tužilaštva, ocenjuje direktor Centra za vladavinu prava Ivan Ninić.

Kako kaže, u opštinama kao što je Merošina rukovodstvo obično misli da je izvan zakona, nedodirljivo, jače od sistema, sve dok se ne utvrde razmere bahatosti i bezakonja i za to kazne.

Zloupotreba položaja

- Ovo što se dosad pojavilo u javnosti ukazuje na to da je Nešić zreo za ozbiljnu posetu državnog revizora ili vanrednu kontrolu budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koja bi trebalo da prekontroliše na šta je trošen novac, da li je bilo zloupotrebe službenog položaja i da li su kršeni zakoni o javnim nabavkama i budžetskom sistemu - kaže Ninić i dodaje:

foto: Damir Dervišagić

- Praksa je pokazala da se tokom kontrole utvrdi da je situacija mnogo gora nego što se pretpostavljalo. Poseban je problem što je reč o nerazvijenoj opštini, gde je taj novac trebalo da bude usmeren na projekte koji bi poboljšali život građana.

Nešić se prethodnih godina više puta nalazio na mestu predsednika opštine, a novac je nenamenski trošio upravo u tom periodu. Često je menjao i stranke. Trenutno se nalazi na mestu zamenika predsednika opštine, ali važi za nekog ko vuče sve konce iz senke.

Merošina je, podsetimo, jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji, a prosečna zarada u maju ove godine bila je 40.733 dinara.

Činjenice

NEŠIĆEVO BAHAĆENJE

- za kupovinu kožnih jakni dao je 304.425 dinara - tri ženske kožne tašne plaćene su 38.300 dinara - 137.000 dinara koštale su dve kožne fotelje - skoro 200.000 dinara dao za dron, za koji se ne zna gde je sad - za gorivo koje je sipao u privatni auto potrošio 430.000 dinara za godinu dana

Biljana Bojić/Foto:Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track