Najnovije vesti

BAHATI TRIFUNOVIĆ UHVAĆEN U VOŽNJI BEZ VOZAČKE I KACIGE: Policija ga zaustavila i momentalno isključila iz saobraćaja, preti mu kazna
Foto: Zorana Jevtić

briga ga za propise

BAHATI TRIFUNOVIĆ UHVAĆEN U VOŽNJI BEZ VOZAČKE I KACIGE: Policija ga zaustavila i momentalno isključila iz saobraćaja, preti mu kazna

Politika

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović uhvaćen je u subotu na nedelju kako vozi vespu bez kacige i dozvole kod Trga Nikole Pašića, zbog čega je isključen iz saobraćaja.

Zasad nije poznato da li je glumcu oduzeta dozvola ili je istekla.

Inače, krajem juna ove godineTrifunović je imao saobraćajnu nesreću kod Mladenovca, kada je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta. U izjavi za medije poručio je da nije ništa strašno i da je super raspolože, a tom prilikom devojka koja je bila sa njim zadobila je povrede.

- Bili smo danas na protestu, imamo tim-bilding u Kragujevcu, pa večeras idemo na Arsenal fest. Sve je OK, u super sam raspoloženju. Što se nesreće tiče, nije ništa strašno, ne znam čemu ovo. Otpao mi je branik, bukvalno, samo to, možda i štop-svetlo - rekao je tada Trifunović kroz smeh.

Kako je dodao, sa kolima mu se "desi slično dva puta mesečno".

On je, takođe, u više navrata primećen kako motor vozi bez kacige, pa je tako prošle godine snimljen kako se vozi beogradskim ulicama, čime je ugrozio život vozeći bez zaštitne opreme, a da ga je zaustavila saobraćajna policija, Trifunović bi morao da plati kaznu od 10.000 dinara.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović osuđuje ovakvo ponašanje.

- Kazna za nenošenje kacige je 10.000 dinara, vožnja ako je istekla važnost dozvole do šest meseci, jeste 5.000 dinara, vožnja, ako je istekla važnost dozvole više od šest meseci, od 10.000 do 20.000 dinara. Opominjem sve javne ličnosti da imaju dvostruku odgovornost za bezbedno ponašanje u saobraćaju. Kao i svi, dužni su da se ponašaju bezbedno kako ne bi ugrozili ni sebe ni ostale učesnike u saobraćaju, a kao javne ličnosti dužni su da daju dobar primer ostalima - zaključuje Okanović.

(Kurir.rs/S. Telegraf)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...