BEOGRADSKI NAPREDNJACI O EKSGRADONAČELNIKU: Đilas na kontejnerima oštetio grad za 6 miliona evra
Na udaru... Dragan Đilas, Foto: Nebojša Mandić

još jedna afera

BEOGRADSKI NAPREDNJACI O EKSGRADONAČELNIKU: Đilas na kontejnerima oštetio grad za 6 miliona evra

Politika -

Mutno Nabavio je 1.800 podzemnih kontejnera bez odluke Upravnog odbora "Gradske čistoće". Jedini cilj bilo mu je lično bogaćenje, kaže Aleksandar Mirković

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas, dok je bio gradonačelnik Beograda, oštetio je "Gradsku čistoću" i Grad Beograd za šest miliona evra, i to samo na nabavci podzemnih kontejnera! To tvrdi šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković, koji kaže da je Đilas nabavio 1.800 podzemnih kontejnera bez odluke Upravnog odbora da se ta nabavka sprovede i da mu je jedini cilj bilo lično bogaćenje.

foto: Printscreen/Youtube

Ispumpavanje para

- U toj nabavci je sve od samog početka bilo sumnjivo, jer je posao dobila firma koja se nikada ranije nije bavila takvim ili sličnim poslom. UO nije doneo odluku da se ta nabavka sprovede, a krucijalni dokaz da je cilj bio samo ispumpavanje para jeste to što nije postojao projekat koliko je podzemnih kontejnera bilo potrebno, niti gde će se oni ugraditi - rekao je Mirković.

foto: Nebojša Mandić

On je ukazao da je nabavka sprovedena preko Aleksandra Stamenkovića, tadašnjeg direktora "Gradske čistoće", za koga tvrdi da je bio glavni operativac Dragana Đilasa, koji ga je "selio iz firme u firmu kako bi za njega obavljao prljave poslove".

foto: Stefan Jokić

Pljačka grada

Odbornik SNS u beogradskoj skupštini Nebojša Bakarec kaže za Kurir da bi bilo kobno da Đilas i slični njemu dođu opet na vlast i da bismo tada mogli samo da očekujemo još veću pljačku. - Ako Đilas i Stamenković nisu oštetili Grad Beograd za šest miliona evra, zbog čega je onda Stamenković odavno pobegao u SAD i nedostupan je našim organima? Nevin čovek ne beži. Stamenković je svojevremeno hapšen, kao i pedesetak Đilasovih saradnika. Za sve njih Đilas tvrdi da su nevini. Ako su nevini, kako je moguće da je Grad Beograd oštećen za 291 milion evra tokom sedam godina, od 2004. do 2011, pljačkanja Direkcije za građevinsko zemljište? Ako takvi ponovo dođu na vlast, možemo da očekujemo još veću pljačku.

Traže odgovor NEK ĐILAS OBJASNI KAKO SE OBOGATIO

Mirković kaže da će naprednjaci nastaviti da postavljaju pitanja kako se Đilas obogatio i kako je imovinu od 74.000 evra za manje od osam godina uspeo da uveća na 25 miliona evra samo u nekretninama: - Tražimo da nam Đilas odgovori na pitanje kako je od jednog propalog privrednika došao u poziciju da bude jedan od najbogatijih ljudi u ovom delu Evrope. Njega zanima samo lično bogaćenje, a da smo u pravu, govori i afera koja se desila u Starom gradu, a čiji je glavni akter Marko Bastać, prvi operativac Dragana Đilasa, koji je proneverio 100 miliona dinara za kupovinu odbornika i aktivista koji će da ruše grad, ometaju radove na ulicama, odnose saobraćajne znakove...

(Kurir.rs/Silvija Slamnig Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track