PREDSEDNIK O PRIZNANJU FAJNENŠEL TAJMSA: Strane  kompanije će tek dolaziti u Srbiju!
Foto: Zorana Jevtić

Otvoreno

PREDSEDNIK O PRIZNANJU FAJNENŠEL TAJMSA: Strane kompanije će tek dolaziti u Srbiju!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će država brzo da napreduje: „Brže nego što su mnogi očekivali, a na radost građana.“

To što je Fajnenšel tajms objavio da je Srbija lider u svetu po broju direktnih stranih investicija predstavlja, kako je rekao, veliku čast i obavezu.

Izvanredan rezultat

Ostvaren je izvanredan rezultat, zbog čega je srećan. Kako je objasnio, Srbija ima više direktnih stranih investicija od svih zemalja regiona zajedno. - Ponovo ćemo imati odluke nemačkih kompanija o dolasku, borićemo se za nove investitore i time obezbediti posao za naše ljude, bolji standard, ljudi će biti zadovoljniji. Postajemo drugačija zemlja, vidi se svakog dana, kroz puteve, pruge i drugo - naveo je predsednik u intervjuu za RTS.

Istakao je da nema kompanije koja posle teksta Fajnenšel tajmsa neće pogledati kakvi su uslovi u Srbiji.

Najveći rast u Evropi

- Ne postoji ozbiljna kompanija u svetu koja neće proveriti situaciju u Srbiju - kakvi su uslovi, ljudi, subvencije, radna snaga, da li je obrazovana, požrtvovana i lojalna - rekao je šef države i dodao da se to direktno odražava na životni standard i smanjenje broja nezaposlenih.

Govoreći o najavljenom nacionalnom investicionom planu, Vučić je kazao da će država imati i više od deset milijardi evra da investira. Zbog toga, kako ističe, nećemo imati rast javnog duga. Imaćemo, kaže, najveći privredni rast u jugoistočnoj Evropi, više od četiri odsto.

Jasna poruka

STALO MI DA OPOZICIJA IZAĐE NA IZBORE

Predsednik je izjavio da mu je veoma stalo da opozicija izađe na izbore, jer će tako građani moći da vide koliku podršku ko ima. - Meni je veoma stalo (da opozicija izađe na izbore). To bi bilo najbolje za Srbiju jer bi građani mogli da vide koliku ko podršku ima - rekao je Vučić. On je, komentarišući razgovore vlasti i opozicije, kazao da se nada da će se ti sastanci nastaviti u dobrom duhu, ali i dodao da opozicija nikad nije htela da pregovara s njim.

ISKREN GORAN BREGOVIĆ PORUČIO INTELEKTUALCIMA VUČIĆ IMA REZULTATE,DOBRO RADI ZA SRBIJU

foto: Dragana Udovičić

Proslavljeni muzičar Goran Bregović ne govori često o politici, ali sada nije sakrio oduševljenje napretkom koji je Srbija postigla za vreme vladavine Srpske napredne stranke.On je javno pohvalio sve što lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić radi, a onima koji su protiv njega poručio je da samo treba da se okrenu oko sebe i vide da je sve bolje nego pre. - Nemam televizor. Ali imam poruku za Beograđane, za beogradski sloj intelektualaca koji su protiv Vučića. Mislim da on radi korisne stvari za Srbiju, ima stvari koje su vidljive kao rezultat. Kada putuješ, vidiš da neke nove fabrike, nove asfaltirane puteve, Beograd koji se gradi, to su za ovako malu zemlju koja je izgubila rat ogromni pomaci - rekao je Bregović gostujući na Al Džaziri Balkans.

(Kurir.rs/K. V. Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track