Najnovije vesti

PRIŠTINI SU UVEK KRIVI SRBI, ŠTA GOD DA SE DESI! DAČIĆ: Nema nikakvih informacija da je njihovo predstavništvo u Kopenhagenu napao neko iz Srbije! Bedžet Pacoli je PRETERAO
Foto: Beta Bor Slanasta, Beta Ognjen Stevanović

odgovor Pacoliju

PRIŠTINI SU UVEK KRIVI SRBI, ŠTA GOD DA SE DESI! DAČIĆ: Nema nikakvih informacija da je njihovo predstavništvo u Kopenhagenu napao neko iz Srbije! Bedžet Pacoli je PRETERAO

Politika

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nema nikakvih informacija koje bi potvrdile tvrdnje Bedžeta Pacolija da su diplomatsko predstavništvo Prištine u Kopenhagenu napali građani Srbije u Danskoj i naveo da su Prištini, šta god da se desi, uvek krivi Srbi.

- Sinoć sam tragom te vesti, kontaktirao naše ljude, jer mi niko ništa nije javio tim povodom. Oni su mi rekli da ih niko nije obavestio, od vlasti u Danskoj, o tome, niti da je neko od naših ljudi uhapšen ili osumnjičen. Tako da za sada nemamo takvih informacija, niti se bilo ko obratio, rekao je Dačić I dodao da se konzulat tzv. Kosova nalazi pored Ambasade Albanije u glavnom gradu Danske.

Kako je rekao, Pacolijeve reči o "srpskim banditima i huligana", verovatno se odnose na navijače koji su bili na utakmici Kopenhagen - Crvena zvezda, koja je odigrana u utorak uveče.

Dačić je naveo da vlasti nemaju obavezu da javljaju da li je neko uhapšen ili da li se za nekim traga, osim ako osoba nije državljanin Srbije, pa izrazi želju da se obrati našoj ambasadi, na šta ima pravo.

foto: Marina Lopičić

- Za sada nema nikakvih informacija o tome. Navijači Zvezde su se, koliko ja znam, svi vratili, rekao je Dačić.

Dodao je i da takvih napada prištinske strane ima po nekoliko na dan, u kojima optužuju srpsku stranu.

- Bez obzira, šta god da se desi za njih su krivi Srbi. Ne bi me čudilo da svakoga dana ima nekih drugih informacija. Oni se žale na našu agresivnost. Šta da kaže naš narod kako se ophode prema njima, rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Bedzet Pacoli tvrdi da je tzv. diplomatsko predstavništvo Prištine u Kopenhagenu napadnuto u sredu, optužujući za to građane Srbije u Danskoj.

(Kurir.rs/Tanjug/Prva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...