Najnovije vesti

ĐURIĆ: Savez za Kosovo želi da od Srpske liste otkine deo glasova
Foto: PrintScreen

reagovanje

ĐURIĆ: Savez za Kosovo želi da od Srpske liste otkine deo glasova

Politika

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da Srbi treba "monolitno, jedinstveno" da učestvuju na kosovskim izborima i uveren je da će se videti, na osnovu rezultata Srpske liste, koliko su Srbi okrenuti svojoj državi, koliko žele jedinstvo i slogu sa Beogradom.

"Grupacija oko Đilasa, Jeremića i Tadića registrovala je svoj Savez za Kosovo, hteli bi da od Srpske liste otkinu deo glasova", rekao je Đurić za Radio televiziju Srbije, navodeći da je situacija za Srbe na Kosovu jako teška.

On je mišljenja da "možemo imati hiljadu jednu političku razliku u drugim delovima zemlje, ali na Kosovu moramo biti monolitni, jedinstveni i potpuno složni u nastupu prema Albancima".

Komentarišući saopštenje Kvinte on je rekao da to nije bilo iznenađenje, ali da Srbija neće ćutiti pred takvim "veštačkim izjednačavanjem" Beograda i Prištine.

On je poručio da niko ne treba da očekuje da će Srbija voditi politiku koja nije u njenim državnim i nacionalnim interesima.

"Deo međunarodne zajednice se ponaša tako što je nekom majka, a nekom maćeha, Uveren sam da neće nasesti na pritiske i provokacije, bilo da dolaze direktno spolja, bilo da dolaze preko instrumenata i ruku koji nominalno nose srpsko ime", rekao je Đurić.

(Kurir.rs/Agecije, RTS)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...