POLITIČARI ZGROŽENI PRETNJAMA OPOZICIJE: Bakiću, sram te bilo, neće biti krvoprolića!
Foto: Zorana Jevtić

Osuda

POLITIČARI ZGROŽENI PRETNJAMA OPOZICIJE: Bakiću, sram te bilo, neće biti krvoprolića!

Politika -

Ocena To što sociolog kaže da bi pobeda bila kad bi ljudi iz vlasti plivali po Savi i Dunavu ukazuje da opozicija samo agresijom želi da se dokopa vlasti, kažu sagovornici Kurira

Bura koju je član pokreta Samoodbrana i sociolog Jovo Bakić izazvao skandaloznom izjavom da bi državni vrh najradije podavio u Savi i Dunavu i dalje ne jenjava!

Od njegovih brutalnih pretnji nisu se kategorički ogradili ni lideri SZS Dragan Đilas i Zoran Lutovac, koji su bili prisutni na skupu na kojem je Bakić izneo ove brutalnosti, ali većina političara ocenjuje za Kurir da je Bakić na ovaj način pokazao da opozicija nema nijedan drugi program osim da mrzi i preti.

foto: Filip Plavčić

Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da oni ne skrivaju da na vlast žele da dođu ognjenim mačem, jer očigledno preko izbora ne mogu: - Sve više imamo na delu krvoželjnih namera. Da bi se s reči prešlo na dela, potrebne su posebne istorijske okolnosti. Njih još nema, ali kada bi do njih došlo, u slučaju rata, vidi se koje snage bi se stavile u službu neprijatelja i ko bi ognjenim mačem krenuo da osvaja vlast. Ti što prete ne bi sami ginuli.

foto: Kurir

Narodni poslanik i lider JS Dragan Marković Palma kaže da je jedini program opozicije da preti: - Sram ih bilo! Je li to poruka opozicije ljudima koji dobro rade i stavljaju Srbiju na zdrave ekonomske noge i podižu joj međunarodnu popularnost? Program opozicije je da prete, oni već tuku na kopnu, a sad hoće i u vodi, u Dunavu i Savi. Šta hoće, da pobiju vlast, vežu im kamen oko guše i bace u reku da ih niko nikada ne pronađe?! Podsetimo, Bakić je kasnije pokušao da se opere rekavši da je mislio na plivanje "kraul, leđno, kako već znaju".

foto: Kurir

Miloš Jovanović, DSS BEZ RADIKALNIH STAVOVA

Predsednik DSS Miloš Jovanović ne podržava pretnje i ovako ekstremne stavove poput Bakićevih: - Ekstremizam nikada nije prihvatljiv i radikalne stavove ne bi trebalo promovisati bez pokrića i u odsustvu ozbiljnih državnih, odnosno istorijskih razloga, kao što bi mogla biti veleizdaja.

Kurir.rs/S. Slamnig

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track