Najnovije vesti

SZS NEĆE VIŠE UČESTVOVATI NA OKRUGLIM STOLOVIMA VLASTI I OPOZICIJE: Ispunjenje medijskih zahteva do 15. septembra ili bojkot (KURIR TV)
Foto: Kurir TV

OKRUGLI STO NA FPN

SZS NEĆE VIŠE UČESTVOVATI NA OKRUGLIM STOLOVIMA VLASTI I OPOZICIJE: Ispunjenje medijskih zahteva do 15. septembra ili bojkot (KURIR TV)

Politika

BEOGRAD - Ukoliko se do 15.septembra ne ispune medijski zahtevi Saveza za Srbiju ta organizacija će bojkotvati naredne izbore, rekao je danas predsedavajući SzS Nebojša Zelenović.

On je novinarima rekao da je SzS izneo danas konkretan zahtev i tiče se političkog konsenzusa koji treba da dovede do toga da se do 15.septembra izabere novi sastav REM-a, i to ne politički, već na osnovu njihove stručnosti.

- Očekujemo do 15. septembra to rešenje, ako ga nemamo, ulazimo u bojkot -, rekao je Zelenović novinarima na FPN-u.

Kako je rekao, izbor novog sastava REM-a otvara vrata da se nastave razgovori vlasti i opozicije o ostalim zahtevima 1 od 5 miliona.

Zelenović je dodao da SzS priprema i strategiju za bojkot.

Zahvalio je organizatorima i sastanka, ali je ocenio da ovakav format sastanka ne daje rezultate.

Komentarišući izlazak Boška Obradovića i Miroslava Aleksića sa sastanka i njihove komentare da će svojim strankama predložiti da bojkotuju izbore,

Zelenović je rekao da to ne znači da oni nemaju dogovor u vezi sa bojkotom, već da su i oni shvatili da ovaj format ne daje rezultate.

SzS je dan uoči sastanka javno predložio organizatorima da na dnevni red stave obavezujući dokument koji će potpisati predstavnici vlasti i opozicije, a koji predviđa da do 15. septembra dođe do promena u RTS i REM kroz skupštinsku proceduru.

Savez za Srbiju odlučio je naknadno da ne učestvuje na preostala dva okrugla stola, na kojima razgovaraju predstavnici vlasti i opozicije.

Predsedništvo SZS obrazložilo je odluku stavom da taj format sastanaka ne daje nikakve rezultate.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...