SAVEZ ZA SRBIJU NA KORAK DO RASPADA: Boško pobegao sa skupa, traži bojkot!
Foto: Zorana Jevtić

BURNO: NOVA RUNDA DIJALOGA ZAVRŠILA SE NESLAVNO

SAVEZ ZA SRBIJU NA KORAK DO RASPADA: Boško pobegao sa skupa, traži bojkot!

Politika -

Podeljeni: Obradović, zajedno s Jeremićevim potpredsednikom, napustio okrugli sto vlasti i opozicije na FPN. Lutovac i Zelenović ostali do kraja, čime su podgrejali priče o raskolu u tom savezu

Nova, treća po redu, runda pregovora vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka završila se juče neslavno jer su sastanak pre kraja napustila dva predstavnika opozicionog Saveza za Srbiju (SZS) - lider Dveri Boško Obradović i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić! Oni su nakon toga najavili i bojkot izbora.

S druge strane, predsedavajući SZS Nebojša Zelenović i šef DS Zoran Lutovac ostali su do kraja sastanka, čime su još jednom podgrejane priče da u ovom opozicionom savezu ne postoji saglasnost o pitanju dijaloga i bojkota izbora.

Bez rezultata

Obradović, koji je juče prvi put učestvovao u dijalogu, rekao je da će naredne nedelje predložiti da se proglasi bojkot izbora, što je podržao i Aleksić. Nakon sastanka Zelenović je pokušao da uveri novinare da u SZS nema raskola.

- Činjenica da su Obradović i Aleksić ranije napustili sastanak ne znači da u SZS nema dogovora, već da su oni shvatili da ovaj format razgovora ne donosi rezultat - rekao je on.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović ističe da su predstavnici SZS ciljano napravili skandal napustivši sastanak.

- Zanimljivo je da su nam iz SZS medijski postavili ultimatum, a da ga nisu doneli na sam skup na FPN, nismo imali o čemu da se izjasnimo. Kakvi šarlatani. Jasan je bio njihov cilj, a to je da postave nemoguće uslove kako bi dali sebi opravdanje da ne izađu na izbore, jer znaju šta ih tamo čeka - istakao je Đukanović.

Nekonstruktivno

A da opozicija i te kako nema jasan stav o bojkotu izbora, potvrdio je i predsednik Nove stanke Zoran Živković. On je, naime, poručio da će nastaviti borbu za izborne uslove, kao i da će njegova stranka odluku o eventualnom bojkotu doneti tek nakon što izbori budu raspisani.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević, koju je i jedan od organizatora skupa, ocenio je da se jučerašnji okrugli sto, na kojem su tema bili mediji, ne može nazvati konstruktivnim:

- Ne znam koliko bih mogao da imam optimizma, iscrpljujuće je na ovakav način razgovarati. Dali smo sve kapacitete i energiju da pred učesnike stavimo određena pitanja.

Osim predstavnika SNS i SZS, prisutni su bili i članovi DSS, LDP, LSV...

Goran Vesić

NE MEŠAMO SE U RAD MEDIJA

foto: Zorana Jevtić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da SNS neće pristati na zahteve opozicije da se predsedniku Aleksandru Vučiću zabrani da se bavi politikom, da se nezakonito menjaju članovi REM, kao i da opozicija na vlast dođe bez izbora:

- SNS će nastaviti da učestvuje na okruglim stolovima i insistirati da se razgovara u skladu sa zakonom. Ne pada nam na pamet da razgovaramo o tome kako mediji treba da rade, jer su oni nezavisni i to je posao urednika i njihove uređivačke politike.

Kurir.rs/K. V. Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track