IZA KULISA OTVARANJA AUTO-PUTA: Zorana se presvlačila, Drobnjak slavio do jutra
Foto: Tanjug/Mileta Mirčetić

Otkrivamo

IZA KULISA OTVARANJA AUTO-PUTA: Zorana se presvlačila, Drobnjak slavio do jutra

Politika -

Zora je svanula: Ministarka posle gomile sastanaka trčala kući da se presvuče za svečanost. Deo delegacije, predvođen direktorom „Puteva Srbije“, novu saobraćajnicu „zalivao“ do ranih jutarnjih sati

Auto-put Miloš Veliki otvoren je pre dva dana i, kako je rečeno, na njega je čekano više od 70 godina, pa onda i ne treba da čudi što je njegovo puštanje u rad Zoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“ sa svitom, kako saznaje Kurir, „zalivao“ do dva izjutra u kafani.

Sa druge strane, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je za taj dan spremila dve toalete, zbog čega je morala da istrpi i opasku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pre i posle... Zorana Mihajlović
Pre i posle... Zorana Mihajlović foto: Tanjug/Mileta Mirčetić, Nemanja Nikolić

Trk kući po preobuku

Mihajlovićeva se tog dana pojavila u dve odevne kombinacije, zbog čega ju je Vučić pred okupljenima pitao kad je stigla da se presvuče. Ministarka je rekla „u onih sat vremena“, na šta je Vučić kazao da je on za to vreme pisao govor, kao i pre i posle toga. Mihajlovićeva je preko dana bila u haljini i salonkama, da bi se pred svečanost presvukla u pantalone, sako i baletanke.

U razgovoru za Kurir ona kaže da je pre svečane ceremonije otišla do kuće da promeni garderobu, ali i da je Vučićevu opasku zbog presvlačenja doživela kao brigu.

- Opasku predsednika sam doživela kao njegovu brigu da li sam sve stigla, jer smo on i ja bili na sastanku u Predsedništvu celo prepodne, a vezano za novi investicioni ciklus... Imali smo i sastanak sa CRBC i potpisali ugovor o još jednoj deonici Miloša Velikog od Novog Beograda do Surčina, tamo sam bila u haljini i štiklama, što, priznaćete, nije prigodno za otvaranje auto-puta. Prema tome, ako baš moram u detalje, otišla sam kući i presvukla se u pantalone, i došla srećna i ponosna što otvaramo ovaj auto-put. Posle ceremonije sam otišla kući - navela je ona.

Samo smo popili po piće

Za razliku od nje, direktor „Puteva Srbije“ je posle ceremonije produžio u kafanu.

Ima dobar cug... Zoran Drobnjak
Ima dobar cug... Zoran Drobnjakfoto: Dado Đilas

- Deo zvanica nastavio je u kafani da slavi otvaranje auto- puta. Glavni je bio Zoran Drobnjak sa svojim saradnicima, on je bio najveseliji, a slavlje je potrajalo do oko dva sata izjutra - navodi izvor Kurira.

Zoran Drobnjak je u razgovoru za naš list rekao da nisu išli u kafanu, već da su posle svečanog dela „došli za Beograd, u restoran, na piće“.

- Nismo bili u kafani. Došli smo odmah za Beograd i otišli na piće, pa otišli kući. Bili smo u restoranu - kazao je Drobnjak.

Na pitanje ko je platio ceh proslave, direktor „Puteva“ je kazao da on nije, ali i da račun nije bio veliki. Međutim, nije želeo da otkrije u kom to restoranu su se okupili.

Kurir.rs/Katarina Blagović Foto: Tanjug/Mileta Mirčetić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track