JEDINSTVEN DAN U NOVIJOJ POLITIČKOJ ISTORIJI, SIMIĆ: Prvi put Amerika ima isti stav kao Srbija po pitanju Kosova, čak i najveći zagovornici kosovske nezavisnosti priznaju da to pitanje nije završeno
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

reagovanje

JEDINSTVEN DAN U NOVIJOJ POLITIČKOJ ISTORIJI, SIMIĆ: Prvi put Amerika ima isti stav kao Srbija po pitanju Kosova, čak i najveći zagovornici kosovske nezavisnosti priznaju da to pitanje nije završeno

Politika -

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić, posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea, izjavio je da je današnji dan jedinstven u novijoj političkoj istoriji američko-srpskih odnosa, jer je sastanak završen zajedničkim stavom o situaciji na Kosovu.

Stav državnog sekretara SAD Majka Pompea da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine potrebno ukinuti anticivilizacijske takse koje je, protivno pravilima, uvela Priština, što apsolutno korespondira za stavom naše države i predsednika Aleksandra Vučića, rekao je Simić.

"Današnji dan je jedinstven u novijoj političkoj istoriji američko-srpskih odnosa gde se sastanak zavržava zajedničkim stavom o situaciji na Kosovu i Metohiji. Naravno, ovaj diplomatski napredak u odnosima je rezultat odgovorne politike predsednika Vučića, zahvaljujući kome čak i najveći zagovornici kosovske nezavisnosti priznaju da pitanje Kosova i Metohije nije završeno jednostranim priznanjem Kosova, te da je potrebno pronaći kompromisno rešenje koje će uvažiti interese Srbije i srpskog naroda", smatra Simić.

On navodi da srpski narod na Kosovu ima puno poverenje i da pruža beskrajnu podršku predsedniku Vučiću, a da Srpskoj listi ostaje da se strpljivo i posvećeno bori za naš narod i da u teškim okolnostima unapređuje uslove u kojima Srbi žive.

Uz podršku naše države, Vlade Srbije i Kancelarije za KiM, nastavićemo sa realizacojom više od 160 projekata koji će poboljšati životne uslove u svim srpskim sredinama, zaključio je Simić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track