ĐILAS U NOVOJ AFERI: Smestio stranku u PROSTORIJE jednog od najvećih TRGOVACA ORUŽJEM!
Foto: Nebojša Mandić

Šef Saveza za Srbiju

ĐILAS U NOVOJ AFERI: Smestio stranku u PROSTORIJE jednog od najvećih TRGOVACA ORUŽJEM!

Politika -

Šef Saveza za Srbiju Dragan Đilas je prostorije za svoju Stranku slobode i pravde u Ulici kralja Milana 23/3 iznajmio od firme "Uni global d.o.o. Beograd", čiji je vlasnik Nebojša Novaković, jedan od najvećih trgovaca oružjem na ovim prostorima.

Nebojše Novakovića rekao je da "Uni global d.o.o Beograd" izdaje navedeni prostor dugi niz godina i da je trenutni zakupac Stranka slobode i pravde.

- Prostor se izdaje po tržišnim uslovima, za šta je uredno plaćen porez - rekao je Novaković.

Prema javno dostupnim podacima, firma "Uni global d.o.o. Beograd" osnovana je 1993. godine i posluje u plusu - ostvaruje ukupne prihode veće od devet miliona evra od prodaje. Uvek je bila manje-više izvozno orijentisana, od agrarnih proizvoda do izvoza robe namenske industrije i licencirana je za izvoz i uvoz robe dvostruke namene, kao i naoružanja i vojne opreme. Novakovićeva firma imala je saradnju sa Nemačkom, Italijom, Bugarskom, Rumunijom, Poljskom, Češkom, Rusijom, Kinom, Francuskom i mnogim drugim zemljama u oblasti namenske industrije.

Prema informacijama S. telegraf, Novakovićeva firma trenutno vodi nekoliko sudskih sporova, uglavnom u Privrednom sudu, uglavnom zbog novčanih dugovanja i potraživanja.

kurir.rs/S.telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track