Najnovije vesti

TAČI SE SASTAO SA PREDSEDNICOM CIK-A: Sve tehničke, profesionalne pripreme za izbore moraju biti izvršene
Foto: AP, Dragan Kadić

sutra sednica

TAČI SE SASTAO SA PREDSEDNICOM CIK-A: Sve tehničke, profesionalne pripreme za izbore moraju biti izvršene

Politika

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, saopštio je da je sa predsednicom CIK-a, Valdete Daka, razgovarao o pripremama za organizaciju vanrednih parlamentarnihh izbora.

U saopštenju objavljenom na sajtu kosovskog predsednika se navodi da je to bila tema njihovog razgovora, nakon što su se političke partije izjasnile za raspuštanje parlamenta, na sednici zakazanoj za sutra.

Tači kaže i da je nakon odluke o raspuštanju parlamenta I utvrđivanja datuma izbora važno obaviti i druge pripreme kako bi bio obezbeđen fer i demokratski izborni proces.

"Sve tehničke, profesionalne pripreme moraju biti izvršene, kao i obezbeđena budžetska sredstva za organizovanje izbornog procesa, koji treba da bude sproveden po najvišim demokratskim kriterijumima", naveo je Tači.

Ukazao je da i na ovim izborima treba da bude obezbeđen profesionalni nadzor međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija i medija.

Daka je, kako se navodi, rekla da tehničke pripreme za organizovanje demokratskih izbora na Kosovu već započete I da se očekuje raspuštanje parlamenta I odluka kosovskog predsednika o datumu izbora.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...