DOGOVOR MINISTARA O REGIONALNOJ ENERGETICI: Zajednički nastup za snabdevanje gasom
Razmotrili sve scenarije... Ministri Antić i Sijarto, Foto: EPA/ZOLTAN MATHE

Saradnja

DOGOVOR MINISTARA O REGIONALNOJ ENERGETICI: Zajednički nastup za snabdevanje gasom

Politika -

Za energetsku bezbednost našeg regiona ključna je sigurnost snabdevanja gasom kao značajnog energenta kako za građane, tako i za privredu

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se juče sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom u Tapolki, u Mađarskoj.

Ministri su se saglasili da dve vlade stavljaju akcenat na čvrstu saradnju u oblasti energetike, posebno na razvoj projekta zajedničkog gasnog interkonektora koji je od strateškog značaja za razvoj obe zemlje. Oni su istakli da je u toku koordinacija aktivnosti koje će u svim scenarijima obezbediti snabdevanje gasom Srbije i Mađarske.

Za energetsku bezbednost našeg regiona ključna je sigurnost snabdevanja gasom kao značajnog energenta kako za građane, tako i za privredu.

Sigurnost snabdevanja gasom u vrhu je naših prioriteta i ta pitanja nijedna zemlja ne može da rešava sama za sebe. Mi smo kao dve odgovorne vlade, ispitali čitavu lepezu mogućnosti snabdevanja gasom i saglasili se da u svim scenarijima imamo precizne modalitete kako ćemo obezbediti neophodne količine, naglasio je ministar Antić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track