VUČIĆ OTVORENO: Posle izbora na Kosovu i Metohiji očekujem jači pritisak SAD na Prištinu
Foto: Printscreen YouTube/RTS

predsednik u njujorku

VUČIĆ OTVORENO: Posle izbora na Kosovu i Metohiji očekujem jači pritisak SAD na Prištinu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da očekuje posle izbora na Kosovu snažniji pritisak SAD na Prištinu za otpočinjanje sustinskog dijaloga.

Vučić je u emisiji "Otvoreni studio" Glasa Amerike podsetio da se Amerika od uvođenja taksi zalaže za njihovo ukidanje, jer su takse ne samo protivpravne, već i suprotne civilizacijskim normama i svemu onom na čemu Amerika počiva - slobodnog tržišta, slobodnog protoka kapitala i usluga.

"One su protiv svega na čemu svet počiva. Da li može SAD da izvrši snažniji pritisak, mislim da može", kazao je on.

Vučić, koji se nalazi u poseti SAD, kaže da svi čekaju na raspisivaje izbora u Prištini i okončanje glasanja.

"Imate četiri političke liste koje su na oko 20 odsto zbog čega je teško predvideti kako će se kretati stvari", dodao je on.

Kazao je da računa da će izbori, najverovatnije, biti održani 6.oktobra, i da se u decembru formira vlada u Prištini, nakon čega bi trebalo očekivati snažniji pritisak za otpočinjanje suštinskog dijaloga.

"Ja sam sagovornicima u SAD rekao da smo spremni na dijalog čim ukinu takse. Moraju da postoje elementarni uslovi i poverenje da o nečemu možemo da razgovaramo, a ako uvodite takse onda takvo poverenje ne postoji", zaključio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track