JOVAN KNEŽEVIĆ: Bastać i Đilas su urušili centar Milan Gale Muškatirović!
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

raskrinkao ih

JOVAN KNEŽEVIĆ: Bastać i Đilas su urušili centar Milan Gale Muškatirović!

Politika -

Marko Bastać i Dragan Đilas urušili su funkcionisanje Sportsko rekreativnog centra "Milan Gale Muškatirović", a jedan od primera za to je što su plate zaposlenima u tom centru kasnile po pet i po meseci, kaže Jovan Knežević, direktor nedavno osnovanog Privrednog društva "25. maj - Milan Gale Muškatirović" koje je, odlukom Skupštine grada, preuzelo nadležnost na ovim sportskim centrom.

"Ovaj gigant iz 70-ih godina je svesno urušen, doveden na sam rub funkcionisanja i to je učinjeno na način koji su Bastać i Djilas očigledno planirali", rekao je Knežević novinarima u Beogradu.

Jedan od primera za to je što su plate zaposlenima kasnile pet i po meseci, naveo je i dodao da su zaposleni uputili Bastaću pisanu molbu da im se makar dve plate isplate, ali ih je on odbio.

"On ih je glatko odbio, a sa druge strane je 167 miliona dinara uplatio na račune agencija kao što je na primer 'Kodeks trejd' gde se pribavlja dodatno angažovanje radne snage za potrebe opštine iako opština, kroz sve izveštaje koje smo mogli da vidimo, posluje tako da nema potrebu za dodatnim radnim angažovanjem", rekao je Knežević.

Kako je naveo, dugovi koji su se nagomilali svih ovih godina i plate zaposlenima koje nisu redovno isplaćivane mogli su biti isplaćeni sa tih 167 miliona dinara, "samo da je neko hteo".

"Pod tim mislim na Đilasa i Bastaća, ali očigledno nije postojala volja da se tako nešto i učini. Njima je ovaj sportsko rekreativni centar politički plen iz kojeg su finanasirali svoje kampanje, štampanje promotivnog materijala, kol centre i aktiviste koji su navodno besplatno bili na terenu i komunicirali sa građanima, dok u isto vreme za zaposlene u ovom centru nije bilo plata pet i po meseci", rekao je Knežević.

Naveo je da je novo rukovodstvo centra već preduzelo određene mere u korist građana, među kojima je niža cena dnevne karte.

"Letnja sezona je na isteku, ali ovaj centar funkcioniše 365 dana u godini i može da pruži veoma mnogo sportskih, rekreativnih i poslovnih aktivnosti ljudima. Ono što smo mi odmah preduzeli, nakon što smo došli ovde, je da smo spustili cenu dnevne karte sa 250 na 200 dinara i pokazali da i sa tom cenom centar može da funkcionise i prihoduje", rekao je Knežević.

Naveo je da je, između ostalog, podignut kvalitet higijene u samom centru.

"Mnogi korisnici centra su mi lično rekli da su veoma zadovoljni ovim izmenama i da se nadaju da će se nastaviti u tom smeru i mogu samo da kažem da hoće", dodao je Knežević.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track