DEMOKRATA UDARIO NA PREMIJERKU! PROSTAČINA Pajtić vređao Anu Brnabić
Foto: Dragan Kadić

DNO

DEMOKRATA UDARIO NA PREMIJERKU! PROSTAČINA Pajtić vređao Anu Brnabić

Politika -

Fajt Bivši lider DS isprozivao predsednicu Vlade rekavši da ima iskustva s veštačkom oplodnjom, na šta mu je ona poručila da uđe kod Đilasa u SZS jer dele iste vrednosti

Premijerka Ana Brnabić ponovo je morala da se brani od brutalnih napada neistomišljenika, koji joj, osim političke, ne praštaju ni seksualnu orijentaciju.

Autor zluradog i uvredljivog komentara ovoga puta je bio bivši lider Demokratske stranke Bojan Pajtić, koji ju je, u pokušaju da joj nametne krivicu zbog odlaska u inostranstvo poznatog genetičara Miodraga Stojkovića, uvredio zbog činjenice da je njena partnerka nedavno rodila dete.

Odgovorila mu

- Oterali Miodraga Stojkovića, pa šta? Tu je Brnabićka. Em je i ona ekspert iz Amerike, em ima iskustva sa veštačkom oplodnjom - tvitovao je Pajtić, ali mu Ana Brnabić nije ostala dužna:

- Ovo je tvit jednog profesora, uz to ekspredsednika Demokratske stranke. Za tu stranku Dragan Đilas je nagovestio sumrak, a Bojan Pajtić je ugasio svetlo. Licemerje i neiskrenost (pre svega prema sebi samom). Ako još uvek nije u Savezu za Srbiju, treba da se priključi. To su te vrednosti - napisala je ona na Tviteru.

foto: Printscreen Twiter

Ministarke Vlade Srbije pokazale su solidarnost s Anom Brnabić, pa je tako potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović poručila Pajtiću da je njegov istup ispod svakog nivoa.

- Nasilje nije samo fizičko nego i verbalno. Ako imate da zamerite nešto političkim protivnicima, onda kritikujte politiku koju vode, a ispod svakog nivoa je to mešati sa privatnim životom i koristiti ga za napad na one sa kojima se ne slažete - izjavila je ona za Kurir.

Nekultura

I ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović zgrožena je ovim komentarom i smatra da je Pajtić - nekulturan:

- To je zaista neprimeren i neprihvatljiv način komunikacije uopšte, ne samo političke. Javno zadiranje u bilo čiju privatnost i insinuiranje stvar su nekulture, ali posebno nedostatka ozbiljne kritičke argumentacije, pa se svodi na napade na nečiji privatni i fizički habitus.

Vulgarne pretnje

POZIVALI I NA SILOVANJE

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Najbrutalniji u vređanju i upućivanju pretnji premijerki bio je Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, koji je deo Saveza za Srbiju. On je pokušao da ispadne pametan u polemici o rijaliti programima, ali je izazvao gađenje čak i ljudi koji ga politički podržavaju. Kako je tada rekao, premijerki želi da je „zatvore u ‚Zadrugu‘ u četiri zida bez ključa sa jednim obdarenim Afroamerikancem tek puštenim iz zatvora i da taj šou narod gleda jedno par meseci“.

Kurir.rs / Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track