KADA DOĐE NA VLAST RAZREŠIĆE TAČIJA DUŽNOSTI: Da li OVAJ prištinski političar ima TOLIKU MOĆ?
Foto: EPA

SMELO

KADA DOĐE NA VLAST RAZREŠIĆE TAČIJA DUŽNOSTI: Da li OVAJ prištinski političar ima TOLIKU MOĆ?

Politika -

Zvaničnik pokreta "Samoopredeljenje" Glauk Konjufca rekao je da će, kada njegova stranka dođe na vlast, razrešiti Hašima Tačija sa mesta kosovskog predsednika.

- Dolaskom "Samoopredeljenja" na vlast pokrenućemo inicijativu za razrešenje predsednika Tačija, rekao je Glauk Konjufca kosovskom javnom servisu na albanskom jeziku.

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti, predsednik pokreta, ima prednost u odnosu na Kadrija Veseljija i Ramuša Haradinaja za mesto premijera.

- Pokret Samoopredeljenje ima prednost jer nema grešaka u upravljanju poput Veseljija ili Haradinaja. Imamo zrelog kandidata za premijera. Aljbin Kurti je idealan za premijera. Nije korumpiran, tako da će na izborima prvi put kandidat za premijera imati veću težinu u odnosu na program, tvrdi Konjufca.

Pokret "Samoopredeljenje" još nije odlučio da li će na predstojeće vanredne izbore, samostalno ili u koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova. U toku su pregovori dveju stranaka.

Iz "Samoopredeljenja" su ponudili da Aljbin Kurti bude zajednički kandidat za premijera, a da DSK dobije mesto predsednika skupštine i predsednika Kosova.

Vanredne izbore treba da raspiše Hašim Tači, pošto su u četvrtak poslanici odlučili da raspuste šesti po redu posleratni saziv skupštine.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track