ŽIVOT MU JE UGROŽEN I MORA  DA POBEGNE S KOSOVA Tužilaštvo otkrilo identitet svedoka koji je prijavio terorističku grupu u Badovcu! Uhvaćeni kad su polagali zakletvu "Islamskoj državi"!
Foto: info-ks.net

SKANDAL

ŽIVOT MU JE UGROŽEN I MORA DA POBEGNE S KOSOVA Tužilaštvo otkrilo identitet svedoka koji je prijavio terorističku grupu u Badovcu! Uhvaćeni kad su polagali zakletvu "Islamskoj državi"!

Politika -

Osnovni sud u Prištini je oktobra 2015. godine zbog terorizma osudio petoricu kosovskih Albanaca koji su, u blizini jezera Badovac nadomak Gračanice iz koga se vodom snabdeva Priština i šire područje opštine Gračanica, pokušali da snime propagandni video sa zakletvom terorističkoj "Islamskoj državi". Svedok koji je otkrio ovu terorističku grupu Milaim Vitia tvrdi da mu je život ugrožen i želi da ode sa Kosova.

Vitia kaže da, iako mu je tužilaštvo obećalo da njegov identitet neće biti otkriven, to obećanje nisu ispunili, pa je sada suočen sa pretnjama kao svedok i prisiljen da beži sa Kosova, prenosi portal "Kosovo-online".

Kako je rekao Vitia, na sudu su mu upućivane i pretnje da "će skupo da plati jer oni neće večno ostati u zatvoru", a takođe su mu poslali ljude kući da mu kažu da ne svedoči u slučaju.

Svedok je pomenuo i dva imena u vezi sa pretnjama i to da ga je, prema informacijama koje je dobio, pratilo nekoliko osoba za koje sumnja da imaju nameru da ga ubiju, te je stoga slučaj prijavio policiji, pa je tužilac, Drita Hajdari, tražila od policije da mu pruži zaštitu.

Ovaj svedok je zatražio i dozvolu za nošenje oružja, piše "Indeksonline".

On je ispričao kako je otkrio ovu grupu u Badovcu, gde u početku nije znao ko su i i čime se bave ali i to da je postojala grupa od 25 ljudi obučenih u crnu odeću, koji su trenirali na jezeru Badovc, koje je takođe video sa puškama, nakon čega je obavestio policiju i da se sada suočava sa pretnjama. Vitia je veoma zabrinut zbog ovih dešavanja, pa je nagovestio da će biti primoran da traži azil u neku drugu zemlju, jer je na Kosovu zabrinut za bezbednost.

Inače sud u Prištini je ranije osudio petočlanu grupu Albanaca jer su pripremajući se za snimanje video-zapisa, pripremili ikonografiju uz korišćenje zastava i drugih amblema "Islamske države", čime su, kako je ocenio sud, ugrozili temelje političkog, ekonomskog i društvenog života na Kosovu.

Kurir.rs/info-ks.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track