Najnovije vesti

PRIJEM KOSOVA U INTERPOL OPASAN POTEZ! Stefanović: Priština bi tako imala PRISTUP svim mogućim TAJNIM BAZAMA PODATAKA!
Foto: Marina Lopičić

NEDOPUSTIVO

PRIJEM KOSOVA U INTERPOL OPASAN POTEZ! Stefanović: Priština bi tako imala PRISTUP svim mogućim TAJNIM BAZAMA PODATAKA!

Politika

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Bolivarske Republike Venecuele Dimas Hesus Alvarenga Guero razgovarali su danas o zahtevu takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Stefanović je upoznao ambasadora sa policijskim, pravnim i političkim argumentima Srbije protiv ovog zahteva i naglasio da od održavanja prošlogodišnje Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj je ovaj zahtev već odbijen, nije došlo ni do kakvih promena koje bi dovele do odstupanja od tadašnje odluke o neprijemu takozvanog Kosova.

Ministar je istakao da je jasno da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u članstvo Interpola imao dalekosežne posledice i da bi, između ostalog, nesumnjivo doveo i do zloupotrebe baza ove međunarodne policijske organizacije, stvarajući mogućnosti da poverljivi podaci dospeju u ruke kriminalaca i terorista.

Ambasador Guera zahvalio je Srbiji na dugogodišnjem prijateljstvu i istakao da Venecuela poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Stefanović i Guera su razgovarali i o nastavku saradnje policija dveju zemalja u borbi protiv svih vidova kriminala i mogućnostima njenog unapređenja.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...