DAČIĆ SA 700 JAGODINACA U PARALIJI: Večerao pa zapevao Pukni zoro!
Foto: Tanjug Dušan Aničić

svečano

DAČIĆ SA 700 JAGODINACA U PARALIJI: Večerao pa zapevao Pukni zoro!

Politika -

PARALIJA - U Paraliji je sinoć održana svečana večera za 700 Jagodinaca koji su u to grčko letovalište došli u organizaciji Skupštine opštine Jagodina, a njoj je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Njegov domaćin bio je predsednik Jedinstvene Srbije (JS) i Skupštine grada Dragan Marković - Palma.

U obraćanju Jagodincima i njihovim gostima iz Grčke i Beograda, Dačić je ponovio da je "Grčka veliki prijatelj Srbije".

"Na teritoriji Grčke nalaze se dve velike srpske svetinje manastir Hilandar i ostrvo Krf", rekao je Dačić i istakao da Srbija i Grčka grade i neguju dobre međusobne odnose u svim sferama.

Dačić je dao i predlog da se "Paralija nazove Palma" s obzirom na pet godina rada Kancelarije JS, "svojevrsnog diplomatskog predstavništva Srbije u ovom mestu", i veoma češtih organizovanih dolazaka Jagodinaca u ovo grčko letovalište, koje organizuje Marković.

1 / 5 Foto: Tanjug Dušan Aničić

Dačić je svečanoj večeri prisustovao sa sinom Lukom i ambasadorom Srbije u Atini Dušanom Spasojevićem, a tom prilikom otpevao je i pesme "Pukni zoro" i "Tamo daleko".

Delegacija Jagodine u kojoj je najviše poljoprivrednika, posetu Paraliji završava 31. avgusta, a politička delegacija ovog grada, na čelu sa Markovićem, danas će se u Solunu sastati sa šeficom Kancelarije premijera Kirijakosa Micotakisa Marijom Antonijom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track