BRNABIĆEVA: To što Vučić još nije pozvan na obeležavanje 80. godišnjice Drugog svetskog rata NIJE SAMO PROVOKACIJA POLJKE, TO JE TUŽNO!
Foto: AP/Darko Vojinović

GDE JE NESTALA ISTORIJA?

BRNABIĆEVA: To što Vučić još nije pozvan na obeležavanje 80. godišnjice Drugog svetskog rata NIJE SAMO PROVOKACIJA POLJKE, TO JE TUŽNO!

Politika -

Predsednica vlade Ana Brnabić ocenila je da to što predsednik Srbije još nije pozvan na obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata "u ovom trenutku deluje izuzetno tužno" jer se dnevno-politička dešavanja stavljaju ispred istorijskih činjenica.

- Videćemo kako će se to završiti... U ovom trenutku, to deluje izuzetno tužno. Vi danas stavljate dnevno-političke stvari ispred nepobitne istorije i istorijskih činjenica, rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da takva revizija istorije, u kojoj se ne vide zemlje i nacije koje su milione ljudi izgubile u borbi protiv antifašizma i kroz istoriju bile antifašisti, ne može da donese ništa pametno u budućnosti.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Premijerka je rekla, međutim, da drugačiji stav ima Lukseburg, jer je kao predsednik vlade pozvana da bude gost na obeležavanju oslobađanja Luksemburga u Drugom svetskom ratu.

Ocenila i da su odnosi u svetu kompleksni, a da Srbija u toj situaciji mora da bude pametna i promišljena.

- Predsednik Aleksandar Vučić je uveo eru potpuno drugačije politike u Srbiji, pametne, odgovorne, ne nasedamo na provokacije, već smo fokusirani na interese naše zemlje, rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track