PALMA SA ZAMENIKOM MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA KARAOGLUOM: Siguran sam da će Grčka podržati Srbiju i glasati protiv članstva Kosova u Interpol i UNESKO (FOTO)
Foto: Kurir

sastanak

PALMA SA ZAMENIKOM MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA KARAOGLUOM: Siguran sam da će Grčka podržati Srbiju i glasati protiv članstva Kosova u Interpol i UNESKO (FOTO)

Politika -

Predsednik Jedinstvene Srbije i počasni konzul Grčke u Srbiji, Dragan Marković Palma danas u Solunu sastao se sa Teodorosom Karaogluom zamenikom ministra unutrašnjih poslova Grčke zaduženim za Makedoniju i Trakiju.

Na sastanku sa Karaogluom Palma je rekao da su nekim zemljama Srbija i Grčka bile dobre samo dok su one bile dobri domaćini azilantima.

"Međutim Angela Merkel se preračunala oko broja azilanata pa bi sada htela da ih vrati u zemlju porekla, što znači da bi Srbija i Grčka opet bile zemlje za tranzit azilanata. Izgleda da Srbija i Grčka trebaju nekim zemljama samo kada preko njih treba da reše svoj problem. A kada treba da se poštuje međunarodno pravo i pravda pogotovu kada je u pitanju Srbija, te države se prave gluve", rekao je Marković.

On je dodao da je Grčka prijateljska zemlja Srbiji, da nije priznala nezavisnost Kosova.

"Siguran sam da će Grčka podržati Srbiju i glasati protiv članstva Kosova u Interpol i UNESKO i da će kao država članica EU zatražiti od svojih prijatelja da učine isto" rekao je Marković .

foto: Kurir

On je istakao da Albanci svojom velikoalbanskom politikom ne ugrožavaju samo Srbiju već i Grčku.

"Albanci bi da uzmu malo od Grčke, malo od Crne Gore i Severne Makedonije i mnogo od Srbije. Ramuš Haradinaj je pozvan u Hag u sud formiran za zločine počinjene nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Dozvolili su mu da se brani ćutanjem. Pa nije Haradinaj optužen da je ukrao traktor, već je optužen za ubistva velikog broja Srba u kojima je lično učestvovao kao i za trgovinu ljudskim organima. On ima i ličnu i komandnu odgovornost za zločine nad Srbima na prostoru KiM. A samo Srbima je suđeno po komandnoj odgovornosti. U ostalom o tome govori i Dik Marti u svojoj knjizi kao i mnogi drugi bivši međunarodni zvaničnici", rekao je Marković.

Zamenik ministra Teodoras Karaoglu se zahvalio predsedniku Markoviću zbog činjenice da iz godine u godinu sve veći broj srpskih turista posećuje Grčku i da će u februaru uzeti učešće na Sajmu turizma u Beogradu.

Karaoglu je rekao da Grčka podržava Srbiju na evropskom putu, a njegovo ministarstvo sarađuje sa Srbijom najviše kroz Intereg projekte.

U delegaciji koju je predvodio Dragan Marković Palma bili su i ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević, Dragomir Karić, narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije, Goran Milosavljević načelnik Pomoravskog okruga, potpredsednici Jedinstvene Srbije Nenad Filipović i Dejan Manić, Nikola Radosavljević predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini i Života Starčević portparol Jedinstvene Srbije

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track