AMERIČKI OBAVEŠTAJCI PRATE DAČIĆA, ALI ON TO DOBRO ZNA: Znam da sam na merama američke službe, ali me ništa neće zaustaviti! Nema stajanja
Foto: Tanjug/Tanja Valič

pomno prate sve što radi

AMERIČKI OBAVEŠTAJCI PRATE DAČIĆA, ALI ON TO DOBRO ZNA: Znam da sam na merama američke službe, ali me ništa neće zaustaviti! Nema stajanja

Politika -

BEOGRAD - Američka obaveštajna služba pomno prati sve poteze šefa srpske diplomatije Ivice Dačića kako bi zaustavila diplomatsku kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti.

"Ispituje se sve, jer svaki, pa i najmanji podatak, može da bude od pomoći. Istražuju kontakte i komunikacije kako bi dobili precizne podatke ko su lobisti, koje metode koristi Srbija, da li joj neko pomaže u ubeđivanju trećih država", kažu izvori lista.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Dačić je za list potvrdio da je svestan da je na merama američke službe, podsećajući da su zvaničnici SAD više puta tražili da Srbija prekine sa ovima akcijama.

"Oni uvek, pre nego što dođem u neku zemlju, upozore tu državu da ne menja odluku o priznanju Kosova. Više meseci pokušavaju da nam nametnu taj ultimativni stav da odustanemo, konstantno vrše pritiske i na mene i na predsednika Aleksandra Vučića da mi prestanemo sa kampanjom povlačenja priznanja, a Priština da suspenduje takse", kaže Dačić.

On, međutim, ističe da ga nikakve prismotre, mere i praćenja neće zaustaviti.

"Nema stajanja. Do kraja godine biće još povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, i u Ujedinjenim nacijama biće manje od polovine džrava članica koje priznaju Kosovo. Taj proces se ne može zaustaviti", naglasio je srpski ministar spoljnih poslova.

(Kurir.rs/Srpski telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track