PALMA: Siguran sam da će Kirjakos Micotakis nastaviti prijateljsku politiku prema Srbiji po ugledu na svog oca Konstantina
Foto: Kurir

sastanak u solunu

PALMA: Siguran sam da će Kirjakos Micotakis nastaviti prijateljsku politiku prema Srbiji po ugledu na svog oca Konstantina

Politika -

Predsednik Jedinstvene Srbije i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma se u Solunu sastao sa Marijom Antonijom šeficom Kancelarije premijera Kirjakosa Micotakisa u tom gradu.

- Najpre bih gospodinu Kirjakosu Micotakisu čestitao pobedu na izborima i na izboru za premijera Grčke. Mislim da nema čoveka u Srbiji koji ne zna da je njegov otac bio na strani Jugoslavije i Srbije devedesetih godina prošlog veka kada su mnoge evropske zemlje bile protiv i kada je Srbija bila napadnuta. Konstantin Micotakis, otac današnjeg premijera Grčke Kirjakosa Micotakisa bio je na strani Srbije kada nam je bilo najteže i siguran sam da će i Kirjakos Micotakis, aktuelni grčki premijer nastaviti sa prijateljskim odnosima sa Srbijom”, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma.

“Mi smo danas razgovarali i o tome kako da se olakša protok transportnog saobraćaja, jer su nekada teretna vozila na grčkoj granici čekala i po tri, četiri dana i ja sam dobio uveravanje da je prvi korak ka tome načinjen ukidanjem kontrola kapitala, koji stupa na snagu 1. septembra, kao i da će Vlada Kirjakosa Micotakisa doneti još neke odluke, koje će olakšati protok ljudi i roba. Od toga će imati koristi i luka u Solunu, kao i privrednici iz Srbije i Grčke, a povećaće se tranzit kroz obe zemlje i samim tim će se dodatno puniti državni budžeti. I na kraju srpskim turistima bih preporučio da ne slušaju neke velike strane medije koji prave lošu propagandu o grčkom turizmu, zato što je nekim državama Grčka turistička konkurencija. To što negativno pišu o Grčkoj nije tačno. Grčka je najbolja destinacija i najsigurnija za srpske turiste. Mi građani Srbije, kada pređemo granicu i uđemo u Grčku, mi se osećamo kao kod kuće. I na kraju, poručite predsedniku vlade Micotakisu da ću ja kao počasni konzul Grčke u Srbiji uvek raditi u interesu dve države i dva naroda”, rekao je Marković.

foto: Kurir

“Želim da se zahvalim vašoj delegaciji na poseti, a posebno predsedniku Jedinstvene Srbije i našem, počasnom konzulu u Srbiji Draganu Markoviću Palmi koji radi na tome da se odnosi Srbije i Grčke još više učvrste. Ja znam koliko gospodin Marković doprinosi našim odličnim odnosima i mi smo mu na tome zahvalni. I ja lično učiniću sve da i u budućnosti saradnja dve zemlje bude što bolja, a jedan od koraka nove vlade Grčke, koji ide tome u prilog je i ukidanje kontrole kapitala, što će doprineti da ubuduće neće biti velikih kamionskih kolona na granicama. Naša vrata za Srbiju su širom otvorena”, istakla je Marija Antonija šefica Kancelarije premijera Kirjosa Micotakisa u Solunu.

Sastanku su pored Markovića prisustvovali i ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević, narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije Dragomir Karić, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, potpredsednici Jedinstvene Srbije Nenad Filipović i Dejan Manić, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radoslavljević i portaprol Jedinstvene Srbije Života Starčević.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track