VLASNICA KANALA 9 SA PREDSEDNIKOM SRBIJE: Maja Pavlović prekinula štrajk glađu
Foto: Tanjug

SASTANAK

VLASNICA KANALA 9 SA PREDSEDNIKOM SRBIJE: Maja Pavlović prekinula štrajk glađu

Politika -

Maja Pavlović, vlasnica Kanala 9, prekinula je juče štrajk glađu nakon sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pavlovićevoj je ovo bio treći put da je primorana na štrajk glađu kako bi skrenula pažnju na poziciju u kojoj se nalazi Kanal 9. Njeni zahtevi su da se naknade koje plaćaju regionalne televizije usklade s njihovim prihodima.

Susret u Predsedništvu

Pavlovićeva i Vučić su juče ujutru imali sastanak u zgradi Predsedništva, a predsednik joj je dao garancije da će u narednih 10 dana kontaktirati sa svim ljudima koji su nadležni za rešavanje njenog problema i da će doći do nekog rešenja.

foto: Printskrin/Instagram

- Svestan sam da je situacija komplikovana, ali ćemo u skladu sa zakonom i uz mnogo napora pomoći da se problem reši - napisao je Vučić na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram.

Pavlovićeva je nakon sastanka otkrila da je rekla Vučiću da se plaši da prekine štrajk glađu i ode u Novi Sad bez konkretnih rešenja.

Razgovor s Matićem

- Dao mi je čvrste garancije da će se to desiti u roku od 10 dana i, ako ne vidim pomaka, da dođem ovde i nastavim tamo gde smo stali - kazala je Pavlovićeva i dodala da je prekinula štrajk glađu, jer 10 dana nije dug period da vidi da li će se problem rešiti.

Ona je kazala i da se čula s Veranom Matićem i da joj je on rekao da su već počeli razgovori sa organizacijom za zaštitu autorskih prava kako bi došlo do prilagođavanja ekonomskih tarifa onima koji bi trebalo da ih plaćaju.

Kurir.rs / K. B.

Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track