Najnovije vesti

SASTANAK EVROPSKIH IZASLANIKA I OPOZICIJE: Savez za Srbiju ispostavio Eduardu Kukanu 42 uslova!
Foto: Dragana Udovičić

IZBORI

SASTANAK EVROPSKIH IZASLANIKA I OPOZICIJE: Savez za Srbiju ispostavio Eduardu Kukanu 42 uslova!

Politika

Bivši poslanici Evropskog parlamenta Eduard Kukan i Knut Flekenštajn razgovarali su u sedištu delegacije EU u Beogradu s predstavnicima vanparlamentarnog Pokreta slobodnih građana, a kasnije i s predstavnicima Saveza za Srbiju.

U delegaciji SZS bili su Dragan Đilas, Nebojša Zelenović, Zoran Lutovac i Miroslav Aleksić. Predstavnici DS, Narodne stranke i Stranke slobode i pravde pre dva dana su pojedinačno razgovarali s Kukanom i Flekenštajnom kao parlamentarne stranke, a danas u svojstvu predstavnika Saveza. Predstavnici SZS tražili su garancije da će biti ispunjena 42 zahteva sa protesta „Jedan od pet miliona“.

- Želeli smo da dobijemo garancije da će 42 zahteva biti ispunjena, a prvi se tiče promene svih članova REM do 15. septembra. Posle bismo mogli da razgovaramo o svim ostalim stvarima - kazao je Zelenović nakon sastanka.

Predstavnici PSG Petar Miletić i Natan Albahari rekli su da je Brisel upoznat s njihovim predlogom da se EU uključi u razgovore između vlasti i opozicije, ali da danas nije bilo takvih konkretnih zaključaka.

- Sastanak je korak u dobrom smeru da se to možda i desi - rekao je Albahari.

S delegacijom EP juče se sastao i predsednik Srbije Aleksandra Vučić, a kako je saopšteno, razgovarali su o političkoj atmosferi i konkretnim pitanjima u cilju omogućavanja dijaloga parlamentarnih stranaka.

Kurir.rs / Foto: Dragana Udovičić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...